Kova tavuk tadında karnabahar! Altın soslu karnabaharı yiyen karnabahar almaya koşacak: İşte altın soslu karnabahar tarifi

Kova tavuk tadında karnabahar! Altın soslu karnabaharı yiyen karnabahar almaya koşacak: İşte altın soslu karnabahar tarifi

Bunun tadını alan herkes karnabahar sevdalısı olabilir! Bu tarif herkese karnabahar yedirir! Kova tavuk tadında karnabahar! Altın sosla karnabaharı yiyen karnabahar almaya koşacak: İşte altın soslu karnabahar tarifi...

Bu tarifle hem bağışıklığınız güçlenecek hem de karaciğerleriniz temizlenecek. Yedikçe yenilesi gelen ve faydaları saymakla bitmeyen altın soslu karnabaharı hemen deneyin.

Kış aylarında sağlıklı beslenmek her zamankinden daha önemli hale geliyor. Antioksidan dolu bir tarifle, sofralarınıza hem lezzet katın hem de bağışıklık sisteminizi güçlendirin! İşte, Altın Soslu Karnabahar Tarifi:

MALZEMELER

1/2 tatlı kaşığı hardal tohumu tozu

1/2 tatlı kaşığı köri

1/2 tatlı kaşığı kimyon (gaz yapmasını engellemek için)

1 tatlı kaşığı zerdeçal

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı pulbiber (opsiyonlu)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

4 kaşık süzme yoğurt

Karnabahar (veya brokoli)

YAPILIŞI

Karnabahar Kızartması Tarifi, Nasıl Yapılır? (Resimli Anlatımlı) - Yemek.com

Tüm baharatları, sarımsağı, zeytinyağını ve yoğurdu bir kapta karıştırın.

Ardından karnabaharları ekleyip iyice harmanlayın. Marine etmek için 2 saat beklemek lezzeti artırabilir, ancak acil durumda hemen pişirebilirsiniz.

Fırını 170 derecede ısıtın. Harmanlanmış karnabaharları fırın tepsisine yerleştirin.

30 dakika boyunca altın sos içinde pişirin.

Afiyet olsun!

Karnabahar, brokoli gibi sebzelerde bulunan sülfarofan, güçlü bir antioksidandır. Pişmeden önce parçalara ayırıp bekletmek, etkinliğini arttırır. Altın sos içinde yer alan zerdeçal, karabiber, ve diğer baharatlar bağırsak sağlığını destekleyerek bağışıklık sistemini güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN