Kurabiye yaparken bundan ekleyin kıyır kıyır olsun! İşte pastanecilerin sırrı: Bayatlamayı önleyip ağızda dağılıyor

Kurabiye yaparken bundan ekleyin kıyır kıyır olsun! İşte pastanecilerin sırrı: Bayatlamayı önleyip ağızda dağılıyor

Büyük küçük herkesin severek tükettiği kurabiyeyi yapmak aslında sanıldığı kadar basit. Çünkü kurabiye yaparken hem malzeme seçimine hem de malzemelerin sıcaklığına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle iki malzeme var ki onlardan biri mutlaka kullanılmalı. İşte pastanecilerin sırrı. Bu yöntem bayatlamayı önleyip ağızda dağılmasını sağlıyor…

Kurabiye yaparken herkes genellikle un kullanır. Ancak kimsenin bilmediği ve pastanecilerin sır gibi sakladığı bir yöntem daha var. O da kurabiyeye un yerine nişasta koymak. Peki, nişasta koymanın farkı ne? İşte, kurabiyede un yerine nişasta kullanmanın farkı…

KURABİYEDE NİŞASTA KULLANMANIN FARKI

Nişasta kullanılarak yapılan kurabiyeler tazeliğini daha uzun süre koruyor. Yani bayatlamayan kurabiyelerin sırrı nişastadan geçiyor. Nişasta ile yapılan kurabiye hamuru bazen tam tutmuyor ve daha çok eklemeniz gerekebiliyor. Ayrıca homojen görünmediği de oluyor. Ancak bunlara rağmen nişastayla yapılan kurabiyeler daha ağızda dağılan bir kıvamda oluyor.

kurabiye-tarifi-2.jpg

Bu kıvamı kum kıvamı olarak tanımlayabiliriz. Elinize aldığınızda da ağızda da tamamen dağılıyor. Pişerken de üzeri hafiften çatlıyor. Yani klasik unlu kurabiyelere göre daha farklı bir görünüm ve lezzete sahip oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN