Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyin ne dağılacak ne kabuklanacak! İşte şeflerin kimseye söylemediği meslek sırrı

Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyin ne dağılacak ne kabuklanacak! İşte şeflerin kimseye söylemediği meslek sırrı

Şeflerin sır gibi sakladığı kuru fasulye tarifi paylaşıldı! Kuru fasulyenin suyuna bir kaşık ekleyerek aradaki farkı görün! Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan kuru fasulye, bu yöntemle lezzetine lezzet katacak. İşte kuru fasulyeyi daha lezzetli hale getirecek o dokunuş...

Türk mutfağının önemli bir noktasında bulunan kuru fasulye, en çok sevilen yemekler arasındadır. Depolanabilir olması yönünden tercih edilen lezzetli yemeklerden kuru fasulye, pişme esnasında bazı sorunlara neden olabiliyor. İşte şeflerin sır gibi sakladığı o yöntem paylaşıldı.

KURU FASULYEYİ BİR DE BÖYLE DENEYİN

Kuru fasulye, ufak hatalara karşı tolerans göstermeyen bir yemek olarak biliniyor. Tüketirken zorlanmanıza neden olabilecek durumlardan kaçınmak için şeflerin tavsiye ettiği şekilde pişirebilirsiniz. Dinlendirme esnasında kuru fasulyeye sadece bir kaşık eklemeniz yeterli olacaktır.

kuru-fasulye.jpg

SIR GİBİ SAKLANAN O YÖNTEM

Kuru fasulye hazırlanmadan yaklaşık bir gün önce su içerisinde dinlendirmeye bırakılır. Islattığınız fasulyelerin içine bir yemek kaşığı un koyarak karıştırın. Ardından bir gece bekletin. Ertesi gün suyunu iyice süzerek pişirmeyi deneyin.

Dinlendirme esnasında kuru fasulyenin suyunun üzerinde bir kaşık un serpiştirmeniz öneriliyor. Bu yöntem sayesinde kuru fasulye dağılmayacak ve kabuğunu bırakmayacak. Daha diri olan fasulyeleri yerken ağzınızda rahatsızlık hissiyatı vermiyor.

img-20170527-195029-574-1.jpg

GAZ SORUNUNU ÇÖZEN SIR

Kuru fasulye tüketiminden sonra en çok rahatsızlık veren durum ise gaz yapmasıdır. Bu durumdan hoşlanmayanlar için de şefler sırrını paylaştı. Pişme esnasında tencereye bir tutam karbonat ya da kimyon eklemeniz yeterli olacaktır. Daha kolay sindirilebilir hale gelen kuru fasulyenin gaz etkisi ortadan kalkacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN