Lahana ve yaprak sarmasına 1 kaşık bunu koyun ne dağılıyor ne açılıyor! Lezzeti parmak ısırtacak

Lahana ve yaprak sarmasına 1 kaşık bunu koyun ne dağılıyor ne açılıyor! Lezzeti parmak ısırtacak

Tavuk suyu genellikle pilav ve çorbaların lezzetini artırmak için kullanılır. Ancak lahana sarması ve yaprak sarmasına da tavuk suyu eklenerek lezzetleri daha da artırılabilir..

Sarmalar pişirilmeden önce, üzerlerine 1 çay bardağı tavuk suyu gezdirilmesi önerilir. Bu sayede sarmaların kuruması engellenir ve daha lezzetli olurlar. Tavuk suyu yerine zeytinyağı da kullanabilirsiniz.

SARMANIN PÜF NOKTASI MEĞER BUYMUŞ

Kusursuz bir yaprak sarma yapmak istiyorsanız, yaprak seçimi önemlidir. Mevsiminde taze yaprakları tercih etmek en iyisidir. Etli sarma yapacaksanız küçük yapraklar, zeytinyağlı sarma için ise daha geniş yapraklar kullanabilirsiniz.

Saracağınız yaprakları sarmaya hazır hale getirmek için ön işlem yapmanız gerekmektedir. Eğer salamura yaprak kullanıyorsanız, yaprakları tuzundan arındırarak yumuşamasını sağlamalısınız. Bunun için yaprakları suya koyup ara ara suyunu değiştirmeniz yeterlidir.

Damak tadınıza göre etli veya zeytinyağlı iç harcını hazırlayın. İç harç, sarmaların lezzetini belirleyecektir.

img-9511.jpeg

Hazırladığınız yaprakları sarmaya uygun hale getirmek için sap kısımlarını bıçak yardımıyla ayırın. Ardından incecik ve düzgün sarmalar yapmak için dikkatli bir şekilde sarın. İç harcı dengeli bir şekilde dağıtmayı unutmayın, çünkü pirinç pişerken su alarak şişecektir.

Pişirme aşamasında bazı püf noktalara dikkat etmek önemlidir. Tencerenin dibine kullanılmayan yaprakları yerleştirin. Alt sıraya soğan dilimleri veya domates kabuğu ekleyebilirsiniz, bu da lezzeti artıracaktır.

Sarmaları tencereye sıra sıra dizin, aralarında boşluk bırakmamaya özen gösterin. Sarmaların daha parlak görünmesi için üzerlerine biraz zeytinyağı gezdirin. Sarmaları dikey olarak dizerseniz, hepsi aynı anda pişecektir.

Tencerenin kapağını kapatmadan en üste bir sarma taşı veya porselen bir tabak koyarak sarmaların dağılmasını önleyebilirsiniz.

Sarmaların üzerine 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve önce yüksek ateşte 5 dakika kadar pişirin. Ardından ateşi kısarak yavaş yavaş pişmelerini sağlayın.

Yaprak sarmalarınız lokum gibi piştikten sonra, aynı tencerede soğumasını bekleyin. Sıcak sarmaları aktarırken dağılmaması için hava ile temasını önleyin.

Bu püf noktalarını dikkate alarak yaprak sarmalarınızı daha lezzetli ve kusursuz bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN