Lezzetiyle adeta damaklarda iz bırakacak! Bu tarifle erimiyor: İşte leziz kabak tatlısı tarifi

Lezzetiyle adeta damaklarda iz bırakacak! Bu tarifle erimiyor: İşte leziz kabak tatlısı tarifi

Bal gibi lezzetiyle adeta damaklarda iz bırakacak! Bu tarif sayesinde kabaklar erimeyecek! İşte nefis kabak tatlısı tarifi...

Türk mutfağının kış mevsiminin vazgeçilmez tatlılarından biri olan kabak tatlısı, tahin ve cevizle buluşarak lezzet şölenine dönüşüyor. Ancak kabak tatlısı yaparken karşılaşılan kabakların erimesi sorunu, lezzetin tam anlamıyla yaşanmasını engelleyebilir. İşte, erimeyen kabak tatlısı tarifi ve lezzetli püf noktaları...

NEFİS KABAK TATLISI TARİFİ

kabak-tatlisi-nasil-yapilir-1.jpg

Malzemeler:

  • 2 kilogram balkabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz (dövülmüş)

Püf Noktalar:

  1. Kabakları soyup dilimledikten sonra tencereye koyun ve üzerlerine şeker serpiştirerek bir gece boyunca bekletin. Bu, kabakların şekerle mükemmel bir uyum içinde olmasını sağlayacaktır.

  2. Kabak tatlısının şerbeti için tencerenin kapağını pişirirken bir süre açık bırakın. Bu, şerbetin koyu ve kıvamında olmasına katkı sağlar.

Yapılışı:

  1. Kabakları ince dilimleyin, soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Ardından yıkayıp küp küp doğrayın.

  2. Geniş bir tencerenin içine şeker serpiştirerek kat kat dizin ve bir gece bekletin.

  3. Ertesi gün kabakları orta ateşte pişirin ve kaynadıktan sonra kısık ateşe alın. Arada bir çatal yardımıyla kabakların pişip pişmediğini kontrol edin.

  4. Kabaklar piştikten sonra servis tabağına alın. Üzerine tahin ve dövülmüş ceviz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN