15 dakikada lokanta usulü altın sarısı mercimek çorbası tarifi! Kokusu mahalleyi saracak

15 dakikada lokanta usulü altın sarısı mercimek çorbası tarifi! Kokusu mahalleyi saracak

Kış aylarının vazgeçilmezi Mercimek çorbası tarifini öğrenince evinizden eksik etmeyeceksiniz. Lokanta usulü yapacağınız bu çorba için artık dışarı çıkmanıza gerek yok. İşte kolay malzemelerle 15 dakikada hazırlayacağınız altın sarısı mercimek çorbası tarifi.

Herkesin iştahla içtiği mercimek çorbasını tutturmak o kadar da kolay değil. Özellikle ev yapımı mercimek çorbası ile lokanta usulü yapılan mercimek çorbası arasında çok fark var. Ama üzülmeyin size vereceğimiz tarifle lokanta çorbasını evinizde pratik olarak yapacaksınız.

yemek.jpg

KIŞ AYLARINIZ SICACIK GEÇECEK

Hem tadı hem de kış aylarının vazgeçilmez çorbaları arasında ilk sıralarda yer alan Mercimek çorbasını sevmeyen yoktur. Herkesin evinde tüten bu çorbanın orijinal tarifini verince mutfağınızın şefi olacaksınız. Lokanta usulü yapılan mercimek çorbası tarifiyle altın sarısı çorbayı pratik ve kolayca evinizde yapacaksınız.

mercimek.jpg

LOKANTA USULÜ ALTIN SARISI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

2 su bardağı mercimek

2,5 litre su

1 çay kaşığı zerdeçal

Bir miktar tuz

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 yemek kaşığı un

SOSU İÇİN

Sıvıyağ ve tereyağı içine 1 yemek kaşığı pul biber

YAPILIŞI

Öncelikle mercimeklerimizi güzelce yıkıyoruz. Nişastası çıkana kadar bu işleme devam ediyoruz. Daha sonra tuzumuzu üzerine ekliyoruz. Daha sonra üzerine önceden kaynattığımız suyumuzu ekliyoruz. Ve kaynamaya bırakıyoruz. Mercimekler eriyecek. Bu işlem bittikten sonra mercimeklerimizi süzüyoruz. Kesinlikle blendardan geçirmiyoruz.

corba.jpg

Daha sonra başka bir tenceremize sıvıyağ ve tereyağını alıyoruz. İçerisine un ekliyoruz. Daha sonra çorbamızdan 1 kepçe ekliyoruz. Karıştırıyoruz. Bundan sonra çorbanın hepsini döküyoruz.

zerdecal.jpg

Ve en son altın sarısın rengini alması için zerdeçalımızı döküyoruz. Biraz kaynatıp ocağı kapatıyoruz. En son olarak ise yağda kızdırdığımız pulbiberli sosumuzu üzerine döküyoruz. İsteğe göre limon yanına koyuyoruz. Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN