Ninelerin sır gibi sakladığı tarif! Pamuk gibi pişmesini sağlıyor..

Ninelerin sır gibi sakladığı tarif! Pamuk gibi pişmesini sağlıyor..

Kuru patlıcan dolması hazırlarken mutlaka bilmeniz gereken ipuçları. Bu yöntemle kuru patlıcan dolması lezzetine lezzet katıyor.

Kuru patlıcan dolması, Türk mutfağında çok fazla tüketilen bir yemektir. Genel olarak kuru patlıcanlar iç harcıyla doldurulur ve pişirilir. İç harcı pirinç, soğan, domates, biber ve baharatlardan bir araya gelir. Bu lezzetli yemek genellikle zeytinyağı eşliğinde pişirilir ve soğuk olarak da servis edilir. Kuru patlıcan dolması, Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel bir yemeğidir.

patlican-dolmasi.jpg

KURU PATLICAN İÇİN MALZEMELER

Malzemeler;

20 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
2 adet soğan
1 demet maydanoz
200 gram pirinç
20 gram domates salçası
500 gram koyun kıyması
kuru reyhan
5 gram kuru nane
5 gram pul biber
tuz ve karabiber
40 gram sumak
200 ml su

KURU PATLICAN DOLMASI YAPILIŞI

Kuru patlıcanları tuzlu suda 10-15 dakika haşlayın ve ateşi kapatın. Soğan ve maydanozu ince doğrayın. Bir kasede soğan, kıyma, maydanoz, yıkanmış pirinç, domates salçası, nane, pul biber, tuz, karabiber, sumak ve 200 ml suyu karıştırın. Patlıcanları bu karışımla doldurun, tencerenin dibine ters tabak koyup üzerine kuru reyhan serpin ve dolmaları dizin.

Sos için tereyağını eritin, domates salçası ve reyhanlı su ekleyip karıştırın. Sosu dolmaların üzerine dökün ve kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın. Baharatları damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN