Şerbetli tatlılardan sıkılanlar bu tatlının tiryakisi oluyor! Sadece 10 dakika hazırlanan fincan tatlısını favoriniz olacak!

Şerbetli tatlılardan sıkılanlar bu tatlının tiryakisi oluyor! Sadece 10 dakika hazırlanan fincan tatlısını favoriniz olacak!

Yemelere doyamayacağınız, yerken bitmesini istemeyeceğiniz mükemmel bir lezzet ile karşınızdayız. Hızlı ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz fincan tatlısı tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Bütün günün yorgunluğunu atmak için sıcacık çayınızın yanına ağzınızı tatlandıracak güzel bir tarif arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bugün haberimizde sizlere özenle fincan tatlısının tarifini hazırladık. Mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzet bundan sonra favori tatlılarınız arasında olacak. İşte damak çatlatan lezzet fincan tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

5 su bardağı süt

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 yemek kaşığı tereyağı

1 paket vanilya

Üzeri için;

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet fincan tatlısı için öncelikle uygun bir tencere alalım. İçine sütü, unu ve şekeri alıp karıştıralım ve ocağı açalım. Muhallebimiz koyulaşıp üzeri göz göz oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Muhallebi piştikten sonra ocağı kapatalım. Son olarak muhallebiye tereyağı ve vanilyayı ilave edelim. Tereyağı eriyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Hazır olan muhallebimizi içerisini çok az ıslattığımız fincanlara paylaştıralım. Muhallebi soğudukça yoğunlaşacağı için bu aşamada hızlı olmanızda fayda var.

fincan-tatlisi-tarifi.jpg

BU LEZZETİ KAŞIKLAMAYA DOYAMAYACAKSINIZ

Tüm fincanları doldurduktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim. Ardından tatlılarımızı buzdolabına kaldırarak 3-4 saat dinlenmeye bırakalım. Sürenin sonunda dinlenen ve soğuyan tatlılarımızı dolaptan alalım, ters çevirerek fincanlardan çıkartalım. Fincanların kenarlarından elimizi hafifçe havasını aldığımızda kolaylıkla tatlı fincandan çıkacaktır. Tatlıları daha sonra Hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN