Soğuk kış günlerinde sıcacık brownie ile çikolataya doyun! Tek bir dilimi tatlı ihtiyacınızı karşılayacak! İşte brownie tarifi

Soğuk kış günlerinde sıcacık brownie ile çikolataya doyun! Tek bir dilimi tatlı ihtiyacınızı karşılayacak! İşte brownie tarifi

Soğuk kış günlerinde sıcacık brownie ile lezzet şöleni yaşayın! Tek bir dilimi, tatlı ihtiyacınızı karşılayacak! İşte nefis brownie tarifi...

Brownie, çikolatanın eşsiz tadını damaklarda bırakan bir tatlıdır. Evde kolayca yapabileceğiniz bu leziz brownie tarifi, dışarıdaki alternatifleri aratmayacak bir lezzet sunuyor. İşte, nefis brownie tarifimiz!

NEFİS BROWNİE TARİFİ

brownie-nasil-yapilir.jpg

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 125 gram tereyağı
  • 2 paket bitter çikolata
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  1. Öncelikle kullanacağınız tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Tereyağı ve çikolatayı benmari usulü eritin. Derin bir kaba, benmari usulü eritilmiş çikolata ve tereyağını alın. Ardından içerisine vanilya ve toz şekeri ekleyip güzelce karıştırın.

  2. Yumurtaları ekleyerek çırpma teliyle karışımı iyice çırpın. Daha sonra ayrı bir kaba unu ve kakaoyu eleyin. Bu kuru malzemeleri, spatula yardımıyla alttan üste olacak şekilde karışıma ekleyin. Her eklediğinizde karışımı yedirerek güzelce karıştırın.

  3. Küçük bir kare kabın içine pişirme kağıdı serin. Hazırladığınız brownie karışımını bu kaba dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ancak her fırının pişirme süresi farklı olabilir, bu nedenle kontrollü bir şekilde pişirme işlemini gerçekleştirin.

  4. Piştikten sonra oda sıcaklığında bir süre bekletip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Her ısırıkta çikolata ziyafeti yaşayacağınız bu brownie tarifiyle sevdiklerinizi mutlu edin. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN