Yerel seçim anket sonuçları: İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti mi CHP mi önde?

Yerel seçim anket sonuçları: İstanbul, Ankara ve İzmir'de AK Parti mi CHP mi önde?

Yerel seçim anket sonuçlarında İstanbul, Ankara ve İzmir'de hangi parti önde? Anketlere göre İstanbul'da Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu önde? Ankara'da Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş yarışında kim önde? 2019 seçim anketlerinde İzmir'de Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? İşte seçime dair son gelişmeler ve seçim anketlerine dair son durum.

Seçim anketlerinde 3 büyük şehirde hangi parti önde? İstanbul anket sonuçları, Ankara anket sonuçları ve İzmir seçim anket sonuçları AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti adaylarının çekişmesine sahne oluyor. Seçimde ittifaka giden ve Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım oldu. CHP'nin adayı ise Ekrem İmamoğlu. Ankara'da Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş çekişmesi yaşanırken, İzmir'de de Cumhur İttifakı adına Nihat Zeybekci, Millet İttifakı adına Mustafa Tunç Soyer yarışacak. Peki anket sonuçları 2019 yerel seçim sonuçları ne diyor? 3 büyük ilde hangi partinin adayı önde, kazanmaya daha yakın?

2019 SEÇİM ANKETLERİ İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR SONUÇLARI

Gezici Araştırma anketin son seçim anketi yayınlandı. Ankette İstanbul ve Ankara'da AK Parti'nin üstünlüğü göze çarptı. Gezici Araştırma tarafından, 31 Mart seçimleri öncesi yapılan son ankette, CHP ve İYİ Parti ittifakının ise Bursa'da önde olduğu görülüyor. Ankette, Adana, Hatay, Balıkesir, Manisa, Aydın ve Antalya'daki sonuçlar da yer aldı.

İSTANBUL'DA OY ORANLARI

Yapılan ankete göre Binali Yıldırım kararsızların dağıtılmasıyla yüzde 52.1 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için en öndeki aday konumunda.

19-03/05/1.jpg

ANKARA'DA 5.5'LİK FARK

Gezici Araştırma'ya göre Ankara'da AK Parti adayı Mehmet Özhaseki, CHP'li rakibi Mansur Yavaş karşısında 5.5 puanlık bir fark ile önde.

19-03/05/ankara.jpg

BURSA'DA MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

Bursa'da CHP'li Mustafa Bozbey'in, AK Partili Alinur Aktaş karşısında yüzde 46.5 oranında oy aldığı görülüyor. Aktaş'ın oy oranının ise yüzde 41.2 olduğu ifade ediliyor.

19-03/05/bursa.jpg

 

Ankete göre Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın ve Manisa'da da AK Parti ve MHP tarafından aday gösterilen isimlerin önde.

ADANA'DA CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 50'YE YAKIN

Adana'da Cumhur İttifakı'nın adayı Hüseyin Sözlü anket sonuçarında önde görünüyor.

19-03/05/adana.jpg

BALIKESİR'DE BÜYÜK FARK

Balıkesir'de de Cumhur İttifakı'nın Millet İttifakı karşısında bariz bir üstünlüğü göze çarpıyor. Yücel Yılmaz, rakibi İsmail Ok'a %47.7'ye karşı %36.3'lük üstünlük sağlamış durumda.

19-03/05/balilkesir.jpg

ANTALYA'DA TÜREL ÜSTÜN

Antalya'da Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel Gezi Araştırma şirketi anket sonuçlarına göre önde görünüyor. 

19-03/05/antlaya.jpg

AYDIN'DA CUMHUR İTTİFAKI BİR ADIM ÖNDE

Cumhur İttifakı'nın seçim anketlerine göre önde olduğu illerden bir diğeri de Aydın. Mustafa Savaş'ın oyları yüzde 45.1 oranında gösteriliyor.

19-03/05/aydin.jpg

HATAY 'İBRAHİM GÜLER' DİYOR

Hatay'da Cumhur İttifakı adayı İbrahim Güler'in oyları yüzde 49.8 olarak yansırken, Millet İttifakı adayı Lütfü Savaş %38.6 oranında kaldı.

19-03/05/hatay.jpg

MANİSA'DA CUMHUR İTTİFAKI FARKI

Manisa, yerel seçim anketlerine göre Cumhur İttifakı oy oranlarının en fazla göründüğü illerden bir tanesi. Kararsızların büyük bir kesimi temsil ettiği ilde Cengiz Ergün'ün oy oranı yüüzde 53,4.

19-03/05/manisa.jpg

ORC ANKET ŞİRKETİNDE 7 İLDE ANKET

ORC araştırma şirketi, 31 Mart 2019 yerel Seçimleri’ne ilişkin Ankara, Antalya, Isparta, Zonguldak, Bartın ve Çankırı‘da yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre kararsız seçmenlerin oranı dikkat çekici.

ANKARA'DA MANSUR YAVAŞ 5 PUAN ÖNDE

ORC’nin yerel seçimlere ilişkin 6 ilde yaptırdığı anket sonuçlarına göre, Ankara’da CHP-İYi Parti’nin ortak adayı Mansur Yavaş yüzde 41.9’luk oy oranıyla AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin 5 puan önünde. Ankara’daki seçmenin yüzde 19’u ise kararsız.

19-03/05/o-ankara.jpg

ANTALYA'DA MİLLET İTTİFAKI

Ankete göre, ​Antalya’da Millet İttifakı adayı Muhittin Böcek yüzde 40.5 oy oranıyla AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’den önde. Türel’in oy oranı 38.7. Antalya’da da seçmenin büyük oranı kararsız: Yüzde 18.4. Isparta’da MHP’li mevcut belediye başkanı anketlerde önde görünüyor ancak Isparta’da da yüzde 7’lik kararsız bir seçmen var.

19-03/05/o-antalya.jpg

ZONGULDAK'TA CUMHUR İTTİFAKI

Zonguldak Belediyesi şu an CHP’de açıklanan ankete göre, Belediye Başkanlığı’nı MHP adayı kazanıyor. MHP adayı bir adım önde ama seçmenin yüzde 14.5’i kararsız durumda. Ankete göre Bartın ve Çankırı’yı mevcut belediye başkanlarının yeniden kazandığı görülüyor.

19-03/05/o-zonguldak.jpg

ISPARTA'DA GÜNAYDIN RÜZGARI

Isparta'da yapılan 31 Mart yerel seçim anketinde MHP adaı Yusuf Ziya Günaydın birinci sırada geliyor.  

19-03/05/o-isparta.jpg

BARTIN'DA BÜYÜK FARK

Bartın'da Cumhur İttifakı adayı MHP'li Cemal Akın, ORC anket sonuçlarında %53.1 puanla ilk sırada geliyor.

19-03/05/o-bartin.jpg

CUMHUR İTTİFAKI ÇANKIRI'DA ÖNDE

ORC yerel seçim anketi: Çankırı MHP’nin Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın oy oranı 53.1, AK Parti’nin Çankırı adayı Hüseyin Boz’un oy oranı ise 39.5 seviyesinde.

19-03/05/o-cankiri.jpg

 

Yerel seçim anket sonuçlarında İstanbul, Ankara ve İzmir'de hangi parti önde? Anketlere göre İstanbul'da Binali Yıldırım mı, Ekrem İmamoğlu mu önde? Ankara'da Mehmet Özhaseki Mansur Yavaş yarışında kim önde? 2019 seçim anketlerinde İzmir'de Cumhur İttifakı mı Millet İttifakı mı önde? İşte seçime dair son gelişmeler ve seçim anketlerine dair son durum.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN