Yılmaz Büyükerşen'den belediye çalışanlarına maaş müjdesi

Yılmaz Büyükerşen'den belediye çalışanlarına maaş müjdesi

Mansur Yavaş’tan sonra Yılmaz Büyükerşen de 2021 yılında belediye çalışanları için uygulanacak asgari ücreti açıkladı.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın sabah saat 10.30’da yapacağı dördüncü ve son toplantısının ardından 2021 yılı için geçerli olacak asgari ücret netleşecek. TÜİK, yeni yıl için 2 bin 792 TL önerirken, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları asgari ücretin 3 bin TL üzerinde olması gerektiğini vurguladı.  

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de komisyonun net ücreti açıklamasından önce belediye çalışanlarına 2021 yılında en düşük 3 bin 350 TL ödeneceğini duyurdu.   

“EMEK EN YÜCE DEĞER” 

Belediyenin çeşitli birimlerinde çalışan işçilerin fotoğraflarıyla paylaşımda bulunan Başkan Büyükerşen, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:  

“Emek en yüce değer! Yarın açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, şehrimiz için yaz, kış, gece, gündüz demeden çalışan belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL’den az olmayacak. Bu şehre kattığınız tüm güzellikler için sizlere minnettarım!” 

buyukersen.jpg

HBB BAŞKANI SAVAŞ DA YENİ YIL ÜCRETİNİ DUYURDU 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 2021 yılında belediye çalışanlarına uygulanacak asgari ücret tutarını açıkladı.  

Başkan Savaş, hem ekonomik şartların hem de pandeminin vatandaşı çok yorduğunu ifade ederek, şunları söyledi: 

Bölgemizdeki savaş ve bu savaşın yansımaları, insanlarımızı ayrıca yordu. Zorlaşan hayat şartları dolayısıyla insanlarımızın ekonomik sıkıntıları had safhaya ulaştı. 

Hatay Büyükşehir Belediyesinde ve iştiraklerinde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntılarını bir nebze olsun rahatlatmak için asgari ücreti 2021 yılının başından itibaren 3 bin 100 lira yapacağız. 

Biliyoruz ki bu ücret yeterli gelemeyecek ama kendi imkânlarımızı zorlayarak insanlarımızı ekonomik olarak rahatlamaya çaba sarf edeceğiz. Tüm çalışanlarımıza hayırlı olsun. Örnek olması gereken yerlere de örnek olsun. Herkesin yılını kutlar, esenlikler dilerim. Emeğinize sağlık. 

YAVAŞ: EN AZ 3 BİN 100 TL UYGULANACAK 

Daha önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da belediye çalışanlarına uygulanacak asgari ücreti açıkladı.   

Başkan Yavaş, Twitter hesabı üzerinden şu açıklamayı yaptı:  

Yılbaşıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3100 TL olmasına karar verdik.  

Tüm çalışma arkadaşlarıma emekleri için teşekkür ediyor, aldığımız kararın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN