Yıpranan bayrağı değiştirmek için çıktığı gönderden düşüp ayağını kırdı

Yıpranan bayrağı değiştirmek için çıktığı gönderden düşüp ayağını kırdı

Tokat'ta yıpranan bayrağı değiştirmek için göndere çıkan 14 yaşındaki çocuk düşerek ayağını kırdı.

Tokat'ta 14 yaşındaki çocuğun duyarlı davranışı herkesin yüreğini ısıttı. 15 Temmuz günü, yıpranan Türk bayrağını değiştirmek için çıktığı gönderden düşen Hasan Yılmaz'ın sağ ayağı alçıya alındı.

Reşadiye ilçesine bağlı Güvendik köylüleri, darbe girişimin yaşandığı 15 Temmuz'un ardından bir tepeye Türk bayrağı dikti. Ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi Hasan Yılmaz da kalkışmanın yıl dönümünde, arkadaşlarıyla birlikte yıpranan Türk bayrağını değiştirmek istedi.

GÖNDERDEN DÜŞÜP AYAĞINI KIRDI

7 metre uzunluğundaki göndere tırmanan Yılmaz, bayrağı yenisi ile değiştirdi. Ancak Yılmaz, gönderden inmek isterken düştü. Ailesi tarafından Reşadiye Devlet Hastanesi'ne götürülen çocuğun kırık olduğu saptanan sağ ayağı alçıya alındı.

Hasan Yılmaz, "15 Temmuz sabahı, bayrağın yıpranmış olduğunu fark ettim. Evimden yeni bir bayrak alıp, değiştirmek için direğe tırmandım. Eski bayrağı çıkartarak, yenisini taktım. İp dolaşmıştı onu çözmek için yukarı tırmandım. Direkten aşağı kayarken düştüm. Ayağımda kırık oluştu. Ben 15 Temmuz'u gördüm. Televizyonlardan izledim. Ağabeylerimiz, amcalarımız bayrak uğruna şehit oldu, gazi oldu. Biz Tokatlıyız. Dedemler bize hep 15'lilerin nasıl savaştığını anlatırdı. Ben böyle doğdum, büyüdüm" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN