YKS ertelenecek mi? Koronavirüs salgını nedeniyle YKS sınavı için erteleme açıklaması yapıldı mı?

YKS ertelenecek mi? Koronavirüs salgını nedeniyle YKS sınavı için erteleme açıklaması yapıldı mı?

Üniversite giriş sıkavı YKS (TYT-AYT) sınavına günler kala, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığında ikinci dalga endişesi yaşanıyor! Salgın nedeniyle daha önce 2 kez tarihi değiştirilen 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ertelenip ertelenmeyeceği merak ediliyor. Öğrenciler ve veliler, 'YKS sınavı iptal olur mu?' ve 'YKS tarihi değişir mi?' sorularının yanıtlarını internette araştırırken sosyal medyada #SınavHayatÇalmasın etiketi gündem oldu. Detaylar haberimizde...

'YKS sınavı ertelenecek mi?', 'YKS tarihi değişti mi?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihi yaklaşırken koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığında artan vakalar vatandaşları korkutuyor. Daha önce ertelenen ancak tekrar öne alınan YKS, şu anki takvime göre 27-28 Haziran'da yapılacak. Sınava 2 haftadan az bir süre kalırken, son günlerde covid-19 hastalığı vaka sayısındaki artış, öğrenci ve velileri isyan ettirdi. İşte detaylar...

YKS ERTELENECEK Mİ?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı için artık son düzlüğe girildi. On binlerce öğrencinin gireceği YKS sınavı, 27-28 Haziran 2020 günlerinde yapılacak.

Sınava girecek ve onları dışarıda bekleyecek olan veliler ise, son günlerde vakaların 1500'lerin üzerine çıkmasının ardından 'ikinci corona virüsü salgın dalgası' beklentisi nedeniyle endişeli.

YKS (TYT-AYT) sınavının erteleneceğine ilişkin henüz bir açıklama bulunmuyor fakat vaka sayılarındaki artış her an yeni bir erteleme getirebilir.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Sınavın ertelenmesini isteyen öğrenciler ve veliler, sosyal paylaşım sitelerinde #SınavHayatÇalmasın etiketiyle şikayetlerini dile getiriyorlar. Milli Savunma Üniversitesi giriş sınavında yaşanan yoğunluk ve sosyal mesafenin hiçe sayılmasını örnek gösteren sosyal medya kullanıcıları, kovid-19 salgın hastalığının yayılmasının artışa geçtiği bugünlerde, milyonlarca insanın bir araya gelmesine neden olacak YKS'nin ertelenmesini talep ediyorlar.

YKS (TYT-AYT) SINAV GİRİŞ BELGESİNİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

YKS 2020 NE ZAMAN YAPILACAK?

3 oturum şeklinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS);

* YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 27 Haziran 2020 Cumartesi günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

* YKS sınavının diğer ayağı olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) 28 Haziran 2020 Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 165 dakika sürecek.

* YKS'nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi (YDT) ise 28 Haziran 2020 Pazar günü 15.45'te başlayacak ve 120 dakika sürecek.

2020 YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

SINAV İNTERNETTEN Mİ YAPILACAK?

Üniversite final sınavlarının online olacağını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Finallerin nasıl yapılacağı üniversitelere bırakılmıştı. Hazirandaki LGS ve YKS hareketliliğe sebep olacağı için, bizde, finallerin yüz yüze yapılması hareketliliği artırır kaygısı oluştu. Bilim Kurulumuzda bunu değerlendirdik. YÖK kararı aldı. Finaller online yapılacak." ifadelerini kullandı ancak YKS'nin online yapılmasıyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.

YKS SINAVI KAÇ SAAT? SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ Mİ?

Bu yıl yaşanan olağanüstü durumlardan dolayı sınavla ilgili bazı değişiklikler yapıldı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS sınavının süresinin sadece bu yıla mahsus olmak üzere 30 dakika uzatıldığını açıkladı. Daha önce 135 dakika olan süre 165 dakikaya çıkartıldı.

ÖSYM ADAY İŞLEMLER SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM 2020 SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak YKS sonuçları 28 Temmuz 2020 Salı günü açıklanacak.

YKS BARAJ PUANI KAÇ OLACAK?

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik sadece bu seneye özel olmak üzere, merkezi yerleştirme yapılan lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili puan türünde uygulanan 180 baraj puanı da bu yıl ile sınırlı kalmak şartıyla 170'e çekildiğini açıkladı.

27-28 HAZİRAN'DA HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR?

2020 YKS'YE KAÇ KİŞİ GİRECEK?

YKS'YE GİDERKEN HANGİ BELGELER GÖTÜRÜLECEK?

YKS SINAV GİRİŞ YERİ NASIL ÖĞRENİLİR?

KORONAVİRÜS OLAN ÖĞRENCİLER YKS'YE NASIL GİRECEK?

HANGİ İLLERDE MASKE TAKMA ZORUNLULUĞU VAR?

YENİ DÜZENLEMEYE GÖRE KİMLER NEREDE MASKE TAKMAK ZORUNDA?

MASKESİZ SOKAĞA ÇIKMANIN CEZASI NEDİR?

TÜRKİYE'NİN GÜN GÜN NORMALLEŞME TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

YURT İÇİ SEYAHATLARDE ZORUNLU OLAN 'HES KODU' ALMAK İÇİN TIKLAYIN

e-DEVLET'TEN SEYAHAT İZİN BELGESİ ALMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN