Yozgat'ta AK Partililer arasında 'ihale gerginliği' disiplin yolunu açtı

Yozgat'ta AK Partililer arasında 'ihale gerginliği' disiplin yolunu açtı

Yozgat'ta AK Partililer arasında yaşanan 'ihale gerginliği' disiplin yolunu açtı. Özel Şifa Hastanesi arazisinin satış ihalesini, AK Parti Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz'ün kazanmasına tepki gösteren AK Partili Belediye Başkanı Celal Köse, Akyüz'ün disipline sevk edileceğini söyledi.

Halk Bankası mülkiyetinde bulunan Özel Şifa Hastanesi arazisinin satış ihalesini, AK Parti Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz'ün kazanmasına tepki gösteren AK Partili Belediye Başkanı Celal Köse, Akyüz'ün disipline sevk edileceğini söyledi.

Sözcü'den Saygı Öztürk'ün haberine göre, Alparslan Akyüz'ün, il teşkilatı tarafından disipline sevk edileceğini belirten Köse, ihale süreciyle ilgili de şunları kaydetti:

"Belediye meclisimiz ve encümen üyelerimiz ile defaten görüşmemize rağmen belediye meclis üyesi bir arkadaşımız da burayla ilgili tasarrufta bulundu. Belediyemize rakip oldu. Belediyemiz belli bir müddet, 10 milyon 500 bin TL'ye kadar artırdı. 11 milyon 500 lira veren belediye meclis üyesi olan o arkadaş veya ailesi satın aldı. Burası şehir imar planında yeşil alan olarak ayrılmış bir yer. Biz de burada durduğumuz sürece orası park alanından çıkarılmayacaktır."

NE OLMUŞTU?

Yozgat'ta Halk Bankası mülkiyetinde bulunan Özel Şifa Hastanesi arazisinin satış ihalesinde AK Partili belediye ile AK Parti Belediye Meclis üyesi Alparslan Akyüz yarışmış, ihaleyi 11,5 milyon liraya Akyüz kazanmıştı. Araziyi park alanı olarak kullanmak isteyen Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse "Belediye meclis üyesi arkadaşımızın veya onun ailesinin burada bir alışveriş yapması hukuka uygun olsa da vicdana uygun olmadığını düşünüyoruz" diyerek tepki göstermişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN