Yozgat'ta hortum felaketi! 3 köyde ağır hasar var

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde hortum felaketi yaşandı. 3 Köyde etkisini gösteren hortum; elektrik direklerini ve ağaçları devirdi, evlerin çatılarını uçurdu.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşanan hortum felaketinde; Emirler, Külhüyük ve Akocak köylerinde ciddi hasarlar meydana geldi.

AFAD ve jandarma ekipleri, köylerde hasar tespit çalışmalarına başladı.

Emirler köyü sakini 63 yaşındaki Cansever Yıldız, hortumun saniyeler içinde köyde felakete neden olduğunu söyledi.

'HER ŞEY BİR ANDA OLDU'

Yıldız, "Eşimle birlikte kapıya tutunduk, evi yıkacak zannettik. Ağaçları devirdi. Dışarı çıkamadık, çıksaydık insanları kağıt gibi götürürdü. Komşuların çok hasarı var. Allah yardımcımız oldu. Her şey bir anda oldu. Can pazarı yaşadık. Allah kimseye yaşatmasın. Allah'tan can kaybımız yok." dedi.

55 yaşındaki Veli Pınarcı da ilk defa böyle bir doğal afet gördüğünü belirtti.

yozgat.jpg

'GÖK YERE İNDİ'

Pınarcı, "Evde oturuyordum, rüzgar çıktı. Gökte mavi bir şey gördüm, 'gök yere indi' dedim. Baktım komşunun çadırını sökmüş. Su tankını 300 metre sürüklemiş." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN