10 yiyecekle sabah zindeliği

10 yiyecekle sabah zindeliği

İster gece baykuşu olun ister sabah kuşu... Yediklerinize dikkat edip ve beslenme uzmanı Rob Hobson’ın sıraladığı 10 besini tercih ettiğinizde sabahları kendinizi çok iyi hissedip güne enerjik başlayabilirsiniz. Bu yiyeceklerin zihni açtığı da belirtiliyor.

İngiliz beslenme uzmanı Rob Hobson, sabahları zinde uyanmanın, tüm gün enerjik olmanın sabahları yediklerinizle de ilgisinin bulunduğunu söylüyor. Daily Mail gazetesine 10 besinden oluşan bir liste veren Hobson, çikolatayı da o yiyecekler arasında sıralıyor...

1- Bitter çikolata: Kahvaltıda çikolata yiyebilirsiniz ama bol kakaolu olması şartıyla. Beslenme uzmanı Rob Hobson, kakaonnun vücut için son derece faydalı olduğunu, yiyecekleri enerjiye çeviren, kan şekeri seviyesini kontrol eden magnezyum açısından zenginliğini hatırlatıyor. Kakaonun aynı zamanda regl döneminde kadınların ruh haline de iyi geldiği belirtilerek, evde yapılan doğal enerji topları gibi yiyeceklere kakao eklenmesi tavsiye ediliyor.

2- Yumurta: Sadece protein değil, 13 önemli vitamin ve mineralden de zengin olan yumurta hücreler için gerekli B vitaminleri açısından da önemli bir besin. Güne yumurta yiyerek başlayın.

3- Somon: Yumurta, krem peynirle hazırlayacağınız bir sandviçe somon da ekleyebilirsiniz. Omega 3 açısından zergin olan somon aynı zamanda stres hormonlarını dengeliyor.

4- Zenginleştirilmiş kahvaltı gevreği: Bol tahıllı, az şekerli, B vitamini zengini kahvaltı gevrekleri sabah için iyi bir alternatif. Aynı zamanda D vitamini eklenmiş kahvaltı gevreği, kış aylarında mevsimsel duygusal bozuklukların da önüne geçmeye yardmcı oluyor. İçine taze meyve, kuru yemiş veya kuru meyve ekleyebilirsiniz.

5- Yulaf: Lifi olan yulaf, sindirimi rahatlatır, kalp krizi riskini düşürür, diyabet ve yüksek kolesterolün önüne geçer. Lifli beslenme kan şekeri seviyesinin dengelenmesine yardımcı olabilir. Bu, sabahın erken saatlerinde enerji kaymalarını önlemek için iyi bir yol, zira şekerli gıdalar atıştırma isteğini azaltır.

6- Bakliyat: Lifli protein olan bakliyatlar sindirim sistemini düzenler, lif eksiğini kapatır.

7- Kuru meyve: Demir eksikliği özellikle kadınlar arasında çok yaygın. Bu da yorgunluk ve depresyona yol açıyor. Kuru meyveler demir eksikliğini önlüyor, pek çok vitaminden de zengin. Mesela 80 gram kuru kayısı yemek, günlük mineral ihtiyacının yüzde 15’ini karşılıyor. 

8- Kavun: Susuz kalmak, düzgün odaklamama yeteneğini olumsuz etkileyebilir. Kışın üşüdüğünüz için terleme yoluyla su kaybetmediğinizi sakın düşünmeyin. Kavun gibi meyveleri yiyerek hem su ihtiyacınızı karşılayabilir, hem C vitamini alabilirsiniz. Kahvaltıda deneyin.

9- Yoğurt: Bağırsak-beyin bağlantısıyla ilgili araştırmalar bağırsaktaki bakteri tipinin ruhsal durumu ve hatta depresyonu etkileyebileceğini ortaya koydu. Yoğurt, bağırsak sağlığı için son derece yararlı bakterilere sahip, yani bağırsak sağlığının ilacı yoğurtta. 

10- Portakal suyu: C vitamini zengini bir bardak portakal suyu, bağışıklık sistemini koruması açısından son derece yararlı. Aynı zamanda yiyeceklerdeki demirin emilimini de sağlayan C vitamini, sabahları daha kolay uyanmanızı sağlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN