100 sorudan 60’ını örgüt verdi

100 sorudan 60’ını örgüt verdi

Ankara’da hazırlanan FETÖ’nün askeri yargı ayağına ilişkin iddianamede, askeri yargı sınav sorularının çalındığı da aktarıldı. İddianamede yer alan şüphelilerden V.U., 2014 yılındaki askeri yargı sınavından 79 puan aldığını ve 100 sorudan 60 tanesinin örgüt tarafından verildiğini söyledi.

ÖZEL HABER / KENAN BUTAKIN

Soruları, kod adı ‘Metin’ olan Bilgi Teknolojileri Kurumunda uzman yardımcısı iken ihraç edilen H.G.A.’nın verdiğini söyleyen V.U. şunları kaydetti: “2014 Eylül başlarında evin abisi M.A., kaldığımız eve iki abinin geleceğini söyledi. Gelenlerden ‘Metin’ lakaplı biri, bir A4 kağıdı verip okuyacakları sınavda çıkacak soruları yazmamı istedi. Bu kağıda bir saat bakmamı istedi. Daha sonra kağıdı alıp telefon numaramı değiştirmemi istedi. Benimle irtibat kuracaklarını söyleyerek gittiler. Kağıtta 60 tane karışık konulardan soru vardı.

İstanbul Deniz Harp Okulu’nun sınavına girmek için İstanbul’a gittiğinde bu 60 sorudan bazıları sınavda birebir çıktı. Daha önce adli ve idari yargı sınavlarına da girdim. Adli yargı sınavından 78, idari yargı sınavından 80 puan aldım. Bu sınavların soruları verilmedi. Bank Asya’ya, deşifre olmamak için para yatırmamamız söylendi. Aynı şekilde cemaatin yayın organlarına da üye olmamamız tavsiye edildi. Örgüt yapılanması hücre tipiydi. Askeri yapılanmada gizlilik üst seviyedeydi. Bizden başka kimsenin olmadığı bilgisi verilerek kimin FETÖ üyesi olduğu söylenmedi. Hatta bunu sormak cemaat içerisinde abes karşılanan bir durumdu” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN