15 Temmuz gecesi Genelkurmay'a yapılan baskının görüntüleri ortaya çıktı | Video

15 Temmuz gecesi Genelkurmay'a yapılan baskının görüntüleri ortaya çıktı | Video

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında yaşanan olayların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde Genelkurmay Başkanı Akar'ın 'ürkütücü yüz' dediği darbeci Albay Fırat Karakuş’un önderliğindeki FETÖ’cü askerlerin karargaha koşarak girdikleri görülüyor. Darbenin olduğunu öğrenen vatandaşlar karargahın içine giriyor. Hainler sivillere ateş ediyor.

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığında yaşanan olayların görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde darbeci Albay Fırat Karakuş’un önderliğindeki FETÖ’cü askerlerin karargaha koşarak girdikleri görülüyor. Darbenin olduğunu öğrenen vatandaşlar karargahın içine giriyor. Vatandaşları gören darbeci askerlerin sivillere ateş etmeye başladığı görülüyor.

DARBECİ GENERAL SİVİLLERE ATEŞ ETTİ

Darbeci Tuğamiral Sinan Sürer ise sivil vatandaşlara ateş ediyor. Kurmay Albay Gökhan Balcı’nın sivil kıyafetli olması dikkat çekerken, bir başka darbeci Kurmay Albay Mustafa Çiçek’in darbeci askerler tarafından şehit edilen bir sivilin fotoğrafını çektiği görülüyor.

İŞTE GENELKURMAY'DAKİ İHANETİN GÖRÜNTÜLERİ

Bu görüntülerde, Genelkurmay Başkanlığı karargah binasının darbeciler tarafından basıldığı ilk anlar yer aldı.

'ÜRKÜTÜCÜ YÜZ' KOMUTA ETMİŞ

Darbeci askerleri komuta eden kişinin ise Kıdemli Albay Fırat Alakuş olduğu görüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın daha önceki ifadesinde, Fırat Alakuş hakkında ’ürkütücü yüz ifadesi’ tabirini kullandığı ortaya çıkmıştı.

Görüntülerde, ayrıca darbeyi haber alıp, Genelkurmay’a giren sivil vatandaşların koridorda koşuşturmaları ve bu sırada darbeci askerlerin sivil vatandaşlara ateş açtığı görülüyor. Bu askerlerden Tuğamiral Sinan Sürer (beyaz kıyafetli olan) ve Kurmay Albay Gökhan Balcı’nın (sivil kıyafetli) vatandaşlara ateş açtığı görülüyor. Kurmay Albay Mustafa Çiçek ise darbeciler tarafından öldürülen ve yerde yatan bir vatandaşın fotoğrafını cep telefonuyla çekerken görüntülere yansıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN