‘17-25 Aralık’ı siyasi kavga sandım’

‘17-25 Aralık’ı siyasi kavga sandım’

Erzurum’da FETÖ’ye üye olmak suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemi ile tutuksuz yargılanan 4’üncü Sınıf Emniyet Müdürü İdris Şahin ile Emniyet Amiri Mehmet Yaşar Ayhan ilk kez hakim karşısına çıktı.

Açığa alınan eski iki Emniyet personelinden İdiris Şahin, “17-25 Aralık’tan sonra durumu anladım fakat siyasi bir kavga olduğunu ve ileride düzelebileceğini düşünerek gruptan ve toplantılardan ayrılmadım. Büyük hata ettik. 15 Temmuz’da onların hain olduğunu anladım” iddiasında bulundu. Erzurum Karayazı İlçesi eski Emniyet Müdürü Aykut Töngür’ün ise FETÖ’nün rol aldığı açıkça anlaşılan ve kamuoyunda Kobani olayları olarak bilinen eylemler sırasında görev yaptığı yerde yeterli ve etkin müdahale etmediği gerekçesi ile disiplin cezası alması delil olarak gösterildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN