'Sizi yargılatıp idam ettireceğim’

'Sizi yargılatıp idam ettireceğim’

Kars Başsavcılığınca, darbe girişiminde bulundukları ve FETÖ’yle bağlantılı oldukları 28’i tutuklu 36 asker hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

158 sayfalık iddianamede, ifadesine yer verilen tutuklu sanık eski üsteğmen Hacı Ali Altun’un  eski Tabur Komutanı Yarbay Nihat Uçan’ın, 15 Temmuz’da saat 22.30 sıralarında alarm verdiğini söyledi. Altun, saat 02.30 sıralarında darbeden haberdar olduğunu Yarbay Uçan’a gidip “Bu konuya alet olduğumuzu söyledim. Uçan da bana TSK’nın yönetime el koyduğunu söyledi. Ben de bunun üzerine dışarıda bulunan personelleri kışlaya çağırmaya başladım. Uçan da bana dönerek, ‘sen vatan hainisin, kanı bozuksun, senin yüzünden TSK bitti. İstiklal Mahkemelerinde yargılanacaksın. Daha sonra etrafa yüksek sesle bağırarak ‘bunu vurun’ dedi” ifadelerini kullandı. Tanık olarak dinlenilen Uzman Çavuş Ufuk E. ise şunları söyledi: “Saat 00.45 sıralarında nizamiye girişi yaptı. Nizamiye giriş kısmındaki Uçan, tankları durdurup ‘geri dönün, görev yerlerinize gitmediğiniz takdirde sizi İstiklal Mahkemelerinde yargılarım, hepinizi idam ettireceğim’ dedi.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN