‘Kandırıldım desem zaman kaybı olur’

‘Kandırıldım desem zaman kaybı olur’

Sakarya’da aralarında FETÖ lideri Fetullah Gülen ve örgütün ‘Hava Kuvvetleri İmamı’ firari Adil Öksüz’ün de bulunduğu 224 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanıkların savunmasıyla devam edildi. Eski sözleşmeli Uzman Erbaş Alper Gülünay savunmasında 1,5 yıldır görev yaptığını, olay akşamı Sakarya’dan İstanbul’a nişanlısının yanına giderken kendisine alarm verildiğini ve Bölük Komutanı Başçavuş Eren Özden tarafından acilen birliğine dönmesinin emredildiğini kaydetti. Üstünde kamuflajı olmadığını, şort ve spor ayakkabısıyla birliğe girdiğini ifade eden Gülünay, burada kendisine hücum yeleği, iki şarjör ve G3 piyade tüfeği verildiğini bildirdi. Valilik önünde üstünde şort ve ayağında spor ayakkabısı olduğu için polisi asker olduğuna ikna etmek için 10-15 dakika uğraştığı iddiasında bulunan Gülünay, “Silahımı zorla polise verdim ve ‘Beni alın yoksa öldürecekler’ dedim. Ben polise teslim olmadım, zorla sığındım. 30 yıllık albay, 24 yıllık yarbay ‘kandırıldım’ derken birliğin yaşça ve rütbece en küçüğü olan benim ‘kandırıldım’ demem tamamen zaman kaybı olur. Bu olaya sebep olanlardan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.

     

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN