2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı kaçta? Ankara ezan saatleri

2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı kaçta?  Ankara ezan saatleri

2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı kaçta vatandaş merak ediyor. Ankara’da yaşayan herkes Cuma namazı vakitlerini ve Ankara ezan saatlerini aratıyor. Haberimizde sizler için 2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı vakitlerini ve Ankara ezan saatlerini derledik. 2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı vakitleri tüm detaylarıyla haberimizde yar alıyor. Ankara Cuma namazı kaçta okunacak?

2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı saat kaçta herkes merak ediyor. Türm Ankaralılar içni Cuma namazı saatlerini haberimizde detaylı olarak anlattık.Her müminin yerine getirmesi gereken görev olan Cuma namazı her hafta Cuma kılınmalıdır. Cuma namazını aksatmak doğru bir davranış değildir. Bu sebeple de 2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı kaçta bilmenizde fayda var. Bütün illerde ayrı saatlerde okunan ve kılınan Cuma namazı Ankara ezan saatlerinde de değişiklik gösteriyor. 2 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı kaçta bütün detayları haberimizde yer alıyor.

2 ŞUBAT 2018 ANKARA CUMA NAMAZI SAAT KAÇTA?

Her ilde olduğu gibi Ankara’da da Cuma namazı öğle ezanından sonra kılınacak. Ankara için namaz vakitleri ise aşağıdaki görselde sizler için verilmiştir. Ankara Cuma namazı öğle ezanından hemen sonra başlayacaktır. Bu yüzden Cuma namazına gidecek olanların buna göre hazırlık yapmaları iyi olacaktır. 

18-02/01/ankaraezansaatleri.jpg



CUMA NAMAZI NEDEN KLIINIR?

Cuma günü Müslümanlar için kutsal bir gündür.

Cumanın kılınma amacı Allaha kulluktur.

Cuma günü öğle namazı yerine cuma namazı kılınır.

Cuma namazı kılmak, erkeklere farzı ayn, kadınlara sünnettir.

Cuma günleri tüm Müslümanların topluca camide cuma namazını kılmaları Allahın emridir.

Cuma günü, cuma namazı için bir araya gelen Müslümanlar tanışır, detleşir ve bilgilenirler.

Aralarında sevgi muhabbet ve ülfet yerleşir, birlik ve beraberliğe sebep olur.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN