Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı: Borsa yatırımcıları endişeli

Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı: Borsa yatırımcıları endişeli

Son dönemde elektrikli araç üretimine yönelik adımlar atılmaya devam ederken sıcak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Pandemiden sonra yaşanan ekonomik kriz otomobil sektörünü de sert bir şekilde etkilerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Dev otomobil markası iflas bayrağını çekiyor! Satış için dört markayla görüşmeler başladı. Yerli otomobil TOGG'un rakibi iflas etmek üzere. İşte detaylar haberimizde...

Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz otomobil sektörünü de vurmuş durumda. Özellikle ham madde fiyatlarındaki artış ve yaşanan tedarik sorunu şirketleri krize sürüklerken iflas haberleri peş peşe gelmeye devam ediyor. Son olarak yerli ve milli otomobilimiz TOGG'un en büyük rakibi olarak gösterilen ünlü araç devi iflas bayrağını çekti. Satış için dört markayla görüşmeler başladı.

DEV OTOMOBİL MARKASI İFLAS BAYRAĞINI ÇEKİYOR!

Elektrikli araç üretiminin önde gelen marka isimlerinden olan Fisker, batmanın eşiğine gelmiş durumda. Şirket sahipleri devreye girecek bir ismi bekliyor. Fisker’in dört otomobil üreticisiyle görüşmelerde bulunduğu açıklandı. Şirketin hisseleri yükselebilir ancak bunun için alınmış net bir karar bulunmuyor. Fisker’in son raporlarına göre, onu kurtarmaya yönelik alıcıları olabileceği belirtiliyor.

yeni-proje-2024-04-27t123145-209.jpg

DÖRT MARKAYLA GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Bir toplantıda CEO Henrik Fisker, geçtiğimiz günlerde otomobil üreticileriyle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca diğer teklifleri de değerlendireceklerini açıkladı. Fisker’in hisselerini ayakta tutmak için yatırımcılara büyük ölçüde ihtiyaç duyduğu biliniyor. Ancak henüz kesinleşmiş bir anlaşmanın yapılmadığı ve net bir şey söylemek için erken olduğu belirtiliyor.

yeni-proje-2024-04-27t123159-761.jpg

Fisker’in şirketi korumak için acele etmesi gerekiyor, anlaşma yapması için kalan sürenin 30 gün olduğu ve sürenin çoktan işlemeye başladığı açıklandı. Ancak otomobil üreticilerinin adının açıklanmadığı ve olası bir anlaşmaya henüz varılmadığı açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN