Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin İBB'nin yaptığı soruşturma tamamlandı! İhraç ve disiplin cezaları istendi

Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin İBB'nin yaptığı soruşturma tamamlandı! İhraç ve disiplin cezaları istendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Küçükçekmece'de bir sahil parkında kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümüne ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı. Sorumlular hakkında ihraç ve disiplin cezaları istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ile İBB iştiraki Ağaç AŞ görevlileri hakkında, olayla ilgili zafiyetin varlığını raporlandı. Ekonomim'in haberine göre, soruşturma sonucunda, Ağaç uhdesinde işçi statüsündeki makine teknikeri F.K.ve 2. Bölge Şefi C.Ş.'nin ihmalkar davranışları nedeniyle Edanur Gezer'in ölümüne neden olmakta kusurlu oldukları tespit edildi. Bu dört kişi hakkında ihraç kararı istendi.

PARK YETKİLİLERİN SORUMLULUĞU

İBB Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı görevlilerinin olaydan iki gün önce saha incelemesi sırasında su birikintisi tespit etmeleri ve giderilmesine dönük talimat vermelerine rağmen talimatla ilgili süreci takip etmemeleri nedeniyle uyarı ve kınama cezaları almaları gerektiği tavsiye edildi.

NE OLMUŞTU?

Ağaç AŞ çalışanları, 26 Nisan 2024 tarihinde Küçükçekmece'de bulunan parkta yetkisiz bir şekilde kazı çalışması yaptı. Kazı sırasında oluşan çukur, gerekli önlemler alınmaması nedeniyle suyla doldu ve Edanur Gezer bu çukura düşerek hayatını kaydetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN