Birden yerin altından çıkmaya başladı! Çatılar araçlar her yer bembeyaz: 10 gündür durmadan püskürüyor

Birden yerin altından çıkmaya başladı! Çatılar araçlar her yer bembeyaz: 10 gündür durmadan püskürüyor

Birden yerin altından çıkmaya başladı! Çatılar, araçlar her yer bembeyaz! 10 gündür durmadan püskürüyor! Vatandaşlar tedirgin...

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, 10 gün önce jeotermal santral sondaj çalışması sırasında meydana gelen patlamanın etkileri halen devam ediyor. Patlamanın ardından, hidrojen sülfür gazının çevreye yayılması nedeniyle ilçe sakinleri endişe içinde.

HİDROJEN SÜLFÜR GAZI ÇEVREYE YAYILDI

Sondaj çalışması sırasında patlama: Hidrojen sülfür gazı çevreye yayıldı - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Sarayköy ilçesi yakınlarında bulunan jeotermal santraldeki sondaj çalışması esnasında, 29 Nisan'da yaşanan patlama sonucu, yerin 850 metre altından yükselen hidrojen sülfür gazı çevreye yayıldı. Yetkililerin yaptığı incelemelerde, gazın zararlı olmadığı ancak çevrede koku ve beyaz örtü tabakası oluşturduğu belirlendi.

İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ve polis ekipleri, kara yolu trafiğini kapatarak önlem aldı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde, gazın yanma riski olmadığı tespit edildi. Ancak, gaz basıncının yüksek olması nedeniyle müdahale edilemediği öğrenildi. Sarayköy Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma başlattığı ve gazın etkileri hakkında bilirkişi raporu talep ettiği bildirildi.

VATANDAŞLAR ENDİŞELİ BEKLEYİŞ İÇİNDE

10 gündür yeraltından gökyüzüne fışkırıyor Bölge halkı diken üstünde

Bölgede yaşayan vatandaşlar ise çevreye yayılan koku ve beyaz örtü tabakası nedeniyle endişe içindeler. Her ne kadar yetkililer gazın zararsız olduğunu belirtse de, vatandaşlar kuyunun bir an önce kapatılmasını talep ediyorlar.

Ahmet Üremiş adlı bir vatandaş, "Bu gazın yayılması 10 gündür devam ediyor. Burada bahçelerimiz ve hayvanlarımız var. Bize net bir açıklama yapan yok. Tehlikesi yok dediler ama yayılan koku nedeniyle tedirgin oluyoruz. Kuyunun bir an önce kapatılmasını istiyoruz​​​​​​​" dedi.

Benzer şekilde, Şener Güldal da, "Yayılan kokunun zararlı olmadığı söylendi ancak biz yine de korkuyoruz. Bu şekilde ne zamana kadar devam edecek. Herkes tedirgin, bir an önce yapılması gerekenler yerine getirilsin. Akşamları koku daha fazla oluyor. Ayrıca kuyunun yakınındaki evlerin çatıları, araçlar ve bahçeler beyaz örtü tabakasıyla kaplanıyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN