200 milyon lira yatırımla ‘Otostat’ta maç başlıyor

200 milyon lira yatırımla ‘Otostat’ta maç başlıyor

İkinci el araç pazarının her geçen gün daha fazla büyüdüğü Türkiye’de yeni bir proje daha gün yüzüne çıkıyor. 200 milyon liralık yatırımla Sancaktepe’de hayata geçmeye hazırlanan Otostat, sıfır ve ikinci el aracın yaşam merkezi olacak.

ALİ YILDIRIM / KARAR OTOMOBİL

Türkiye’de binek ve hafif ticari araç pazarı 2016’da 1 milyon adete koşuyor. Yeni yılla birlikte kur korkusu ve özel tüketim vergisindeki (ÖTV) düzenleme tüketicileri zamsız sıfır kilometre otomobil almaya yöneltti. Tabi bunula beraber ikinci el araç pazarı da her geçen gün daha fazla büyüme kaydetti.Geçen yıl Türkiye’de ikinci el araç pazarı, 4 milyon 397 bin adet olarak gerçekleşti. Bu yılın Ocak-Ekim döneminde ise pazar 3 milyon 846 bine kadar ulaştı. Gülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan, ikinci el satışlarının bu yılın sonunda yüzde 4 artacağı öngörüsünde bulunarak, yılın ilk 10 ayında İstanbul’da 878 bin 262 ikinci el araç satışı gerçekleştiğini belirtti. Bu dönemde sıfır araç satışında ise 282 bin 462 ile toplam satışların yüzde 48’inin sadece İstanbul’da yapıldığını söyleyen Gülan, “Satılan her bir sıfır kilometre araca karşın İstanbul’da 3,11 oranında ikinci el araç satışı gerçekleşiyor. Bu oran Türkiye’de 6,57. Bu göstergeler, hem sıfır hem de ikinci el araçta İstanbul’un en büyük pazar olduğunu gösteriyor” dedi. Gülan, ikinci el satışlarının yüzde 50’sinin kişiden kişiye, yüzde 45’inin galeriler aracılığıyla, yüzde 5’inin de kurumsal firmalar tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, şunları anlattı: “İkinci el pazarı sürekli büyüyor. Müşteri taleplerine göre bu ticaretin yeniden şekillenmesi gerekiyor. İkinci el araç satın almak isteyenler önce güvenceye ve çok çeşitliliğe dikkat ediyor. Otostat’ta satılan her araç bizim güvencemiz altında olacak. Ortak alım ve satım platformları oluşturacağız. Bu platformlarda herkes kendi ticaretini yapacak ama müşteri taleplerini kendisi karşılayamadığı zaman sistemdeki diğer firmalardan yararlanabilecek. Sistem içinde toptan alış ve satış modülünde bu talepler müşteriye ‘yok’ demeden belirlediğimiz standartlar dahilinde karşılanacak.” 

16-12/26/26kr05-otosttaat.jpgGülan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Alp Gülan.     

Otomotiv markalarının yetkili bayileri, ikinci el pazarında hizmet veren firmalar, galeriler ve otomobil tedarikçilerini bir araya Otostat ile toplayacaklarını ifade eden Gülan, Sancaktepe’de 130 bin metrekarede teras dahil 4 katlı bir kompleks olarak yapımına devam edilen ve 340 bağımsız birimden oluşan ve 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdiklerini vurguladı. Gülan, otomobil sektöründe ihtisaslaşmanın önemini Otostat projesiyle ortaya koyacaklarının altını çizerek, “Burası otomobil dünyasının ekosisteminin oluşturulacağı bir otomobil yaşam merkezi olacak” diye konuştu. Gülan, Otostat’ta müşterilerin ekspertizi yapılmış ikinci el araçlara kolay bir şekilde ulaşabileceğini, böylelikle otomobil ticaretinin, işletme giderlerinin en aza indirilmesiyle daha karlı, teknolojik ve modern koşullarda yapılacağını söyledi. Dağınık ve elverişsiz koşullarda sürdürülen ikinci el otomobil ticaretini organize bir çatı altında toplayacaklarını bildiren Gülan, “Aracının hasarını, boyasını veya yaptırmak istediği bir başka işi dışarıya çıkmadan çözebilecek. Böylelikle sabit giderleri sıfırlanan firmalar yalnızca satışa odaklanacak. Diğer ayrıntılar ise sistem içinde çözülecek. Otostat’taki bu ekosistem dahilinde herkesin kazanacağı bir yapı oluşacak” açıklamasında bulundu.

GO-KART BİLE VAR

İş yerlerinin metrekare fiyatlarının 4 bin 500 ila 6 bin lira arasında değiştiği projenin birinci etabı 2017’nin son çeyreğinde hizmete girecek. 2018 sonunda tamamlanacak kompleksteki iş yerlerinin yüzde 10’u şimdiden satılmış durumda. Satılmak istenilen araçların tüm ekspertiz, bakım, onarım, kuaför ve fotoğraflama hizmetleri Otostat çatısı altında tamamlanacak ve satışı gerçekleştirilen araçlar Otostat garantisi kapsamı içinde olacak. Projede, Go-Kart ve RC maket araba yarış pisti gibi alanlar da bulunacak. Otostat, Ataşehir-İstanbul Finans Merkezi’ne 8, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 17 kilometre mesafede bulunuyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN