2015 fitness trendleri

2015 fitness trendleri

Eliptik ve sabit bisikletin egzersize davette yetersiz kaldığı programlardan uzaklaşmanın vakti geldi. Şimdi sıra yüksek yoğunluklu egzersizlerde…

Body by Simone

Simone de la Rue tarafından yaratılan sistem, yüksek yoğunluklu kardiyo egzersizleri içeriyor. Hem de tamamen dans tabanlı… Her sınıfta mini trambolin, tırmanma halatları, atlama ipleri ve özel pilates aletleri bulunuyor. Sandra Bullock, Anne Hathaway ve Naomi Watts gibi ünlü Hollywood yıldızlarının tercihi olan egzersiz, ince ve yağsız bir vücut hedefliyor. Sadece fiziksel ilham değil Simone de la Rue’nun enerjik ve cana yakın tavrı da motivasyonu ateşliyor. Siz de bir dansçının bedenine sahip olmak istiyorsanız Simone TV üzerinden çevrimiçi egzersizlere katılabilir ya da ‘la Rue’ adlı kitabından yararlanabilirsiniz.

Barry's Bootcamp

Kim Kardashian, Jessica Alba ve Jake Gyllenhaal’ın muhteşem bir vücuda sahip olmasını sağlayan yoğun egzersiz programı, güç antrenmanlarıyla koşu bandı egzersizlerini birleştiren bir saatlik çalışma içeriyor. Çalışmalar esnasında yüksek sesli ve enerjik müziklerle motivasyon sağlanıyor ve yaklaşık 1000’e yakın kalori yakabiliyor. Programda hedef,  bol miktarda yağ yakmak ve kasları yumuşatmak…

15-05/15/barmethod-0182a.jpg

 

The Bar Method

Son birkaç aydır popülaritesini arttıran yöntemlerden biri de pilates ile baleyi birleştiren ‘The Bar Method.’ Dansçıların kaslarının kuvvetini artırmak, uzunluk ve esnekliğini korumak için ve doğru vücut duruşunu bulmak amacıyla uyguladıkları yöntem, yağ yakmak için de uygulanıyor. Konsantrasyonu tamamen karın bölgesinde tutan program, zorlu karın, kalça ve bacak egzersizleri içeriyor. Pilates’ten farkıysa daha az araçla yapılması. Ayrıca Pilates, daha çok küçük ve derindeki kaslar üzerinde yoğunlaşırken Bar Method büyük kas gruplarına yönelik çalışma sağlıyor.

Zumba

Dansçı ve koreograf Alberto "Beto" Perez’in fitness hayatına kazandırdığı eğlenceli bir egzersiz Zumba… Latin dans ritimlerini dinamik egzersiz hareketleri ile birleştiren Zumba’yı genellikle egzersiz yaparken eğlenmek isteyenler tercih ediyor. Çok zorlayıcı egzersizler içermemesine rağmen yüksek tempolu olduğundan yüksek kalori harcayabilir, kilo kaybıyla beraber kondüsyon artışı sağlayabilirsiniz.

TRX

Maria Sharapova, Bar Rafaeli, David Beckham, Shag O’Neal ve daha pek çok ünlü TRX ile form tutuyor. Amacınıza uygun iki özelliği var. Bunlardan biri, RX Suspension Training diğeri de RIP Trainer adı verilen sitem. Suspension Training iki kayış kullanılarak yapılıyor, Rip Training ise bir çubuk ve genellikle kendi vücut ağırlığınızla çalışma prensibine dayanıyor. TRX vücut ağırlığını direnç olarak kullanıyor ve yağ yakımını maksimuma çıkarıyor. En önemli özelliğiyse mekan kısıtlaması olmaksızın her yerde rahatlıkla kullanılıyor olması.

İnsanity

İsminden de anlaşıldığı üzere insanity tam bir delilik. Kısa sürede sonuç alma garantili programın yaratıcı fitness uzmanı Shaun T. Hatta programı kendi cümleleriyle şöyle tanımlıyor: “Bu programı bulduğumda biliyordum ki 60 günde arzu edilen neticeyi almak çok zordu ve bu olsa olsa çılgınlık olurdu ancak tam olarak denemeye cesaretiniz olup olmadığından emin değildim. Ve bir anda program ortaya çıktı, programı deneyecek birçok çılgın insan var, dünyanın en çılgın ve en çok dayanıklılık gerektiren programı olacak kadar çılgın. Sırılsıklam terleyeceğiniz bir program. Bu çılgın program zor mu? Evet kesinlikle. Şu ana kadar DVD’ye aktarılmış en çılgın program mı? Tamamen çılgınlık ama çılgınca sonuçlar alacağınız kadar da etkili.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN