2016 Lise taban puanları - Lise puanları ve TEOG boş kontenjanları... Son dakika haberleri

2016 Lise taban puanları - Lise puanları ve TEOG boş kontenjanları... Son dakika haberleri

Haberimizden 2016 Lise taban puanları öğrenebilir TEOG boş kontenjanlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca İstanbul'da bulunan okulların taban puanlarına ait tabloyu takip edebilirsiniz. MEB tarafından yapılan TEOG tercih ve nakil başvuruları sona ererken adaylarda lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Sizde yazımızdan MEB TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir detayları takip edebilirsiniz.

TEOG nakil başvurusu yapacak olan adaylar lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Sizde 2016/2017 Lise Taban puanlarını yayınlandığı andan itibaren haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca MEB TEOG boş kontenjanları da yazımızdan takip edebilirsiniz. Sınav sistemi değişdiğinden bu yıl lise taban puanlarında ciddi farklılıklar olabilir. Buradaki puanlar tercih edilecek okullar hakında fikir verme amaçlıdır. Ayrıca ek yerleştirmeler sonucu bazı liselerin puanlarda ufakta olsa düşmeler olmuştur. İşte merak ettiğiniz lise taban puanları ve bazı ayrıntıları...

Lise taban puanlarını merak eden adaylar şimdiden 2. tercihler için TEOG boş kontenjanlar listesine ve taban puanlarına bakmaya başladı. TEOG yerleştirme puanları doğrultusunda tercih yapacak olan 8. sınıf mezunu öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri TEOG taban puanları 2016 2017 yüzdelik dilimleri tablo olarak aşağıda yer almaktadır. İstediğiniz ilin TEOG puanlarına göz atabilirsiniz. Öğrencilerimize elbetteki Lise tercihi yaparken TEOG lise puanları göz önüne alınsın ama mutlaka yüzdelik dilimleri de inceleyiniz. Çünkü en doğru tahmini sizlere bu dilimler verecektir. Sayfamızda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanmış olan en son TEOG puanları verilerini bulabilir. Yine Sayfa altında Lise taban puanları yorumlarınızı okuyabilir ya da sorularınızı görüşlerinizi yazabilirsiniz.

TEOG BOŞ KONTENJANLAR

Adayların merakla beklediği 3. nakil başvuruları başladı. Öğrenciler TEOG puanlarına göre tercih yapacaklar. Bu tercihlerde boş kontenjanlara göre yerleştirme yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere 3 tercih hakkı sunmaktadır. Bu tercih işlemleri neticesinde bir öğrenci yerleştiği bir okuldan diğer tercihleri sayesinde başka bir okula geçebilir, kendisi için doğru olduğunu düşündüğü kararı uygulayabilir. Bu geçiş işlemlerini yine Milli Eğitim Bakanlığı koordine etmektedir. Bir okuldan ayrılan ya da nakil alan öğrenciler sonucunda o okulda oluşan boş kontenjanın diğer ilgili veliler ile öğrencilere tercih dönemi içerisinde güncel ve hızlı şekilde sunulması gerekir. Bu amaçla E-Okul boş kontenjan sorgulama sistemi hizmet vermektedir.

TEOG BOŞ KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Sadece 9. sınıf öğrencileri değil 10. 11. ve 12. sınıfların da kullanımına açık olan bu sistem, hangi lisede ne kadar boş kontenjan var anında haberdar olabilmelerini sağlıyor.

TEOG YERLEŞTİRME PUANLARI (YEP)

Ayrıca, MEB’ e ait olan e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden de bulunduğunuz kentteki liselerin adını seçerek taban puanı ile kontenjan sayısına bir tık ile ulaşabilirsiniz. Her ilde kurulan rehberlik hizmetlerini ziyaret ederek sizin için en uygun olan lise tercihlerini uzmanlar eşliğinde yerine getirme şansınızı da unutmayınız! Kontenjan sayıları ile TEOG puanınızı eşleştirerek doğru tercihi yapabilirsiniz.

LİSE TABAN PUANLARI

TEOG Lise yerleştirme sonuçlarına göre elde edilmiştir. Birçok öğrenci bizlere puanların yeni olup olmadığını soruyor. Evet aşağıda görmekte olduğunuz bilgiler Yeni Lise taban puanları bilgisidir.

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Lise tercihlerinde bulunacak olan tüm adaylar aklınıza takılan her konuda aşağıdan soru ve yorumlarınızı hemen paylaşma imkanına sahipsiniz. Merak ettiğiniz soruların yanıtını bulmak için yorum kısmına sorularınızı sunabilirsiniz.

İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI

İstanbul liselerinin 2015 2016 puanları sayfamızda. Bilindiği üzere ortaöğretim yerleştirme işlemleri ortak sınav puanlarına göre yapılıyor. Bu noktadan hareketle 2015 2016 İstanbul TEOG lise puanları tablosunu sizler için Milli Eğitim bakanlığı (MEB) ve e-okul ile birebir uyumlu olacak şekilde oluşturduk

16-08/22/tablo.jpg

2016 TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG Yerleştirmeye esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecekler. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki haklarından vazgeçmiş sayılacaklar. Yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.

ÖZEL OKULLARA KAYITLAR NASIL OLACAK?

Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek.

2016-2017 öğretim yılı için özel okullar, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, 30 Haziran-14 Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

Haberimizden 2016 Lise taban puanları öğrenebilir TEOG boş kontenjanlarını takip edebilirsiniz. Ayrıca  İstanbul'da bulunan okulların taban puanlarına ait tabloyu takip edebilirsiniz. MEB tarafından yapılan TEOG tercih ve nakil başvuruları sona ererken adaylarda lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Sizde yazımızdan MEB TEOG boş kontenjanlar listesine ulaşabilir detayları takip edebilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN