Bu özellikleri olmayan arabalar artık satılamayacak! Otomobil alacaklar ve satacaklar dikkat: 7 Temmuz son tarih

Bu özellikleri olmayan arabalar artık satılamayacak! Otomobil alacaklar ve satacaklar dikkat: 7 Temmuz son tarih

Otomobil alacak ve satacakları yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Artık bu özellikleri taşımayan araçlar satılamayacak. Son tarih 7 Temmuz olarak açıklanırken detaylar belli oldu. İşte konuya ilişkin merak edilenler…

ZEYNEP ORHAN

Otomotiv sektöründe değişim ve dönüşümler devam ederken Türkiye araç güvenliği kapsamında standartlarının artırmaya karar verdi. Bu doğrultuda yüksek teknoloji güvenlik özelliklerine dikkat çekilirken 7 Temmuz itibari ile arabası olan herkes bunları yapmak durumunda kalacak. İşte detaylar…

yeni-proje-1-002.jpg

ARAÇ GÜVENLİK STANDARTLARI ARTIRILIYOR

Türkiye, araç güvenlik standartlarını artırıyor. 7 Temmuz'dan itibaren yeni araçlarda zorunlu hale gelecek yüksek teknoloji güvenlik özellikleri ve bunların araç fiyatlarına etkisi.

Türkiye'deki araç güvenlik yönetmeliklerinde büyük bir değişiklik yapılıyor. 7 Temmuz 2024 tarihinden itibaren tüm yeni araçlar, artırılmış güvenlik özellikleri ile donatılmak zorunda kalacak. Bu yeni standartlar, sürücü ve yaya güvenliğini ön planda tutmayı amaçlıyor.

yeni-proje-2-005.jpg

Yeni zorunlu hale gelecek güvenlik özellikleri arasında;

Acil Durum Frenleme Asistanı: Kazaları önlemek amacıyla, tehlike algılandığında otomatik olarak devreye giren bir sistem.

Sürücü Yorgunluk Algılama Sistemi: Uzun yolculuklarda sürücünün yorgunluk seviyesini belirleyerek uyarı veren teknoloji.

Alkol Kilidi Hazırlığı: Alkol seviyesi yüksek sürücülerin aracı çalıştırmasını engelleyecek sistemlerin araçlara entegrasyonu.

Kaza Veri Kaydedicisi: Kazalar sırasında aracın hızı, fren bilgileri gibi verileri kaydeden cihazlar.

Ani Frende Otomatik Yanan Flaşörler: Güvenlik için ani durumlarda aracın dört lambasını da otomatik olarak yakar.

Önden Çarpmada Yaya Koruması: Yayalar için daha güvenli bir ön cam teknolojisi olan ‘safety glass’.

Akıllı Hız Yardımı: Trafik işaretlerini algılayarak sürücüye hız limitleri konusunda geri bildirim veren bir hız sabitleme sistemi.

Şerit Takip Asistanı: Sadece uyarı değil, gerektiğinde direksiyona müdahale ederek aracı şeritte tutar.

Geri Görüş Kamerası veya Arka Park Mesafe Sensörü: Park etme ve geri manevralarda yardımcı olan sistemler.

Otobüs ve Kamyonlar İçin Kör Nokta Teknolojileri: Büyük araçlarda kör noktaları belirleyerek çarpışmaları önleyici uyarılar sağlar.

yeni-proje-3-004.jpg

FİYATLAR UÇACAK

Bu yeni güvenlik özellikleri, Türkiye'deki tüm yeni araçların standartlarını önemli ölçüde yükseltecek ve yollarda daha güvenli bir sürüş deneyimi sunacak. Ancak, bu donanımların araç maliyetlerine de ek bir yük getireceği ve bu durumun araç fiyatlarında artışa neden olabileceği unutulmamalıdır. Bu değişiklikler hem tüketiciler hem de otomotiv sektörü için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN