2017 Emekli maaşı ve ikramiye hesaplama işlemi! Emeklilik yaşı hesaplama

2017 Emekli maaşı ve ikramiye hesaplama işlemi! Emeklilik yaşı hesaplama

Milyonlarca emeklinin ve emeklilik bekleyenlerin merak ettiği emeklilik maaşı ve ikramiye hesaplama işlemlerini haberimizden yapabilir detayları bulabilirsiniz. Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte ikramiye bekleyen ve yeni memur zammı ile birlikte maaş hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını araştıran vatandaşlar haberimizden yararlanabilirler. Ayrıca emeklilik yaşı hesaplama işlemleri de haberimizde. İşte tüm ayrıntılarıyla detaylar ve yapmanız gereken işlemler...

Merak ettiğiniz emekli maaş hesaplama ve emekli ikramiye hesaplama son dakika haberlerini yazımızda bulabilirsiniz. Emeklilik, çalışanların bir an önce ulaşmayı arzu ettikleri bir dönemdir. Emekliliği bu kadar çekici kılan şey düzenli bir emeklilik maaşı ve kişilerin diledikleri gibi harcayabilecekleri bir zamandır. Ancak emeklilik için daha da çekici olan şey emeklilik ikramiyesidir. Çalışanların çalıştıkları yıllar boyunca ödedikleri primler hem birikerek emeklilik döneminde düzenli bir emeklilik maaşı halini alır hem de yüklü bir miktar para olarak kişilere emekli olduklarında verilmek üzere biriktirilir. Siz de haberimizden 2017 emekli maaş hesaplama ve ikramiye hesaplama işlemlerinizi yapabilir kaç yaşında emekli olurum sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 2929 LİRA

Sözleşme kapsamında anlaştığımız rakamları paylaşıyorum. 2018 yüzde 4+3.5, 2019 yüzde 4+5 olarak zam konusunda mutabakata vardık. En düşük memur maaşı 2018 ilk yarısında 2929, ikinci yarıda 3198 TL. Kümülatif zam 2018 7.6 2019 9.2 artış gerçekleşti. Kümülatif toplam artık yüzde 17.54 zam yapmış durumdayız.

EN DÜŞÜK MEMUR EMEKLİ MAAŞI 2093 LİRA

En düşük 2019 memur emeklisi maaşı 2093 liraya yükselmiş durumda. İnşallah gerekli şekilde kamu çalışanları için daha olumlu adımlar atarız. Kamu mali dengesini gözetiyoruz. Birçok parametreyi göz önünde bulundurduk, ekonomik dengemiz ve istikrarımız bizim için önemliydi. Hükümetimiz mali imkanlarını sonuna kadar kullanarak artış oranını güçlü bir şekilde gerçekleştirmiştir. Bu durum piyasalara da olumlu yansımıştır. Kamu çalışanlarımızın ve emeklilerimizin isteklerini gözardı etmedik. Birçok iyileşmeyi barındırıyor. Arka planda çok ciddi bir mutfak var 776 maddeden oluşan bir teklif maddesiyle karşı karşıyaydık. 440'ı ile müzakerelerimizi gerçekleştirdik. 258 tanesi ile uzlaştık. Bu bugüne kadar ki en büyük uzlaşma rakamıdır.

17-08/24/12aea1cf-be96-47ef-8420-d512209c7af1.jpg

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

EMEKLİ İKRAMİYE HESAPLAMA (4A)

Emeklilik ikramiyesi hesaplaması yapmak için ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklamamız gerekir. Daha sonra açıklayacağımız alanların titizlikle doldurulması şarttır. Açılan sayfada öncelikle TC kimlik numaramızı yazıyoruz. Daha sonra SSK sicil numaramızı giriyoruz. Sonrasında baba adı ve nüfus il bilgilerimizi kimlik doğrulanması amacıyla giriyoruz. Son olarak da doğum tarihimizi gün ay yıl olarak girdikten sonra sorgula butonuna tıklayarak muhtemel emeklilik ikramiyemizi hesaplamış oluyoruz. Böylelikle SSK yani 4A kategorisi sigortalıları için emeklilik ikramiyesi hesaplama işlemimizi tamamlamış oluyoruz.

EMEKLİ İKRAMİYESİ HESAPLAMA (4B)

4B çalışanlarının yapacağı bu sorgulamada sorgulamayı yapacağınız gün emeklilik başvurusunda bulunduğunuz günmüş gibi kabul edilip hesaplama yapılır. Kesin emeklilik ikramiyesi hesaplanması mevcut ve kayıtların incelenmesi sonucunda kesin olarak öğrenilebilir. Bu sorulama sonucu resmi bir nitelik taşımaz, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Ekrandaki hizmete dair bilgilerinizin doğru girilmesi şarttır aksi halde sorgulama işlemi çalışmaz. 5400 gün prim ödemesi olmayanlar için hesaplamaya yapılmaz yapılsa bile yanlış bir sonuç gösterir. Bu bilgiler ışığında önce TC kimlik numaranızı yazmalısınız. daha sonra kurumu kısmını esnaf olarak seçtikten sonra ekrandaki güvenlik kodunu da girip sorgula butonuna basarak tahmini emeklilik ikramiyenizi hesaplayabilirsiniz.

EMEKLİ İKRAMİYESİ VE MAAŞ HESAPLAMA

Yukarda yer alan linkten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafıdan faaliyet veren siteye ulaşabilir emekli ikramiyesi ve maaş hesaplama işlemlerinizi yapabilirsiniz.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM (HESAPLAMA SİSTEMİ)

Yukarda yer alan linkten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafıdan faaliyet veren siteye ulaşabilir ne zaman emekli olurum sorunuzun yanıtını bulabilirsiniz.

17-08/24/1592261-1024x686.jpg

EMEKLİLİK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELER?

Emekli olabilmek veya emeklilik hakkı kazanabilmek için çalışanların sağlaması gereken iki farklı şart vardır. Bunlardan birisi gerekli yaş sınırını geçmek yani belirli bir yaşı doldurmuş olmak diğeri ise belirli bir yıl hizmet vermiş olmak yani belirli bir gün adedince prim ödemesi yapmış olmaktır.

PRİM GÜN SAYISI NEDİR?

Emeklilik prim gün sayısı 1999 yılı sonrasında ortaya atılmış bir emeklilik kriteridir. Daha öncesinde hizmet yılı üzerinden emekli olunuyordu. Ancak bu anlayışa geçtikten sonra hizmet yılının pek bir önemi kalmadı. Emeklilik prim gün sayısı kadar belirli bir miktarda prim ödemesi yapılması halinde ancak emekli olabiliyoruz artık. Ancak bütün prim parasını birden versek de bu prim gün sayısı kadar da çalışmamız gerekiyor. Yani, iki yönlü olarak bir şart teşkil ediyor hem çalışmamız gereken iş gününü gösteriyor hem de belirlenmiş bir prim miktarını her gün adedi için ödememiz gereken sayıyı bize söylüyor.

17-08/24/basliksiz-1-1456663727.jpg

EMEKLİLİK GÜNÜ HESAPLAMA

Emeklilik günü hesaplaması sigorta kategorileri için farklılık arz eder. Bu sebeple sizlere sunacağımız emeklilik günü hesaplama işlemleri her sigorta kategorisi için farklı olacaktır. Öncelikle 4A yani SSK’lı çalışanlar için emeklilik günü hesaplaması nasıl yapılır onu inceleceğiz. Aşağıda verdiğimiz linke tıklayınız. Açılan sayfada kimlik bilgilerinizi giriniz. Daha sonra hizmete başlama tarihinizi giriniz. Eğer varsa maluliyetiniz belirtiniz. Daha sonra Mevcut Bilgiler bölümüne ödediğiniz prim gün sayınızı belirtilen kategoriler için ayrı ayrı giriniz. Daha sonra Gönder butonuna tıklayarak 4A çalışanları emeklilik günü hesaplamalarını yapabilirler.

EMEKLİLİK GÜNÜ HESAPLAMA İÇİN TIKLAYIN...

Milyonlarca emeklinin ve emeklilik bekleyenlerin merak ettiği emeklilik maaşı ve ikramiye hesaplama işlemlerini haberimizden yapabilir detayları bulabilirsiniz. Kurban Bayramının gelmesi ile birlikte ikramiye bekleyen ve yeni memur zammı ile birlikte maaş hesaplama işlemlerinin nasıl yapıldığını araştıran vatandaşlar haberimizden yararlanabilirler. Ayrıca emeklilik yaşı hesaplama işlemleri de haberimizde. İşte tüm ayrıntılarıyla detaylar ve yapmanız gereken işlemler...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN