2017 Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri | Emekli maaşları ne zaman yatacak?

2017 Kurban Bayramı öncesi emekli maaş ödemeleri | Emekli maaşları ne zaman yatacak?

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ödemeleri yapılacak mı? Maaşlar ne zaman yatacak gibi sorularınızın yanıtı haberimizde. Kurban Bayramına sayılı günler kala emeklinin gözü kulağı hükümetten yapılacak olan emekli maaşı ödemelerine çevrildi. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi kurban bayramı öncesi emeklilik maaşlarının yatması yönünde beklentisi var. İşte tüm ayrıntılarıyla 2017 Kurban Bayramı öncesi maaş ödemeleri yapılacak mı sorunuzun yanıtı...

Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. Sayılı günlerin kaldığı Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları yatacak mı? Ne kadar maaş yatacak? gibi soruların yanıtı merak konusu oldu. Ülkemizde SSK ve BAĞ-KUR emeklisi vatandaşların beklediği son dakika haberlerini karar.com'dan takip edebilirsiniz. Milyonlar şimdi hükümetten yapılacak olan bayram maaşı ödemelerine çevrildi. İşte 2017 emekli maaşları ne zaman yatacak sorunuzun yanıtı ve ayrıntıları...

EMEKLİYE KURBAN BAYRAMINDA İKRAMİYE VAR MI?

Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde memurlara ve memur emeklilerine yönelik çok sayıda talep karara bağlanacak. Bunlardan biri de Ramazan ve Kurban bayramlarında memurlara ve memur emeklilerine ikramiye verilmesi olacak. Hem Memur-Sen'in hem de Türkiye Kamu- Sen'in talepleri arasında yer alan ikramiye hayata geçerse, toplam 5.1 milyon memur ve memur emeklisine Kurban Bayramı öncesinde önemli bir müjde gelmiş olacak. Memurlar ve memur emeklileri için bayram ikramiyesinin hayata geçirilmesi, SSK ve Bağ- Kur emeklilerine de umut olacak.

17-08/11/tbgv9_1500876660_3901.Jpeg

GÖZLER 14 AĞUSTOS'TA

Yaklaşık 3 milyon 200 bin kamu görevlisi ile 1 milyon 900 bin memur emeklisini doğrudan ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde süreç başladı. Geçtiğimiz hafta ilk toplantısını yapan komisyon, ikinci toplantısını 11 Ağustos’ta yapacak. 14 Ağustos’ta ise hükümetin teklifi sunulacak. Toplantılarda yıllık yüzde 20 zamdan refah payına, taban aylığa zamdan seyyanen artışa kadar birçok unsur var. Komisyonların çalışmalarını takiben 11 Ağustosta yapılacak ikinci toplantıda tekliflerin ayrıntıları masaya yatırılacak. Bu yılki toplantılarda, daha önce teklif edilen ama üzerinde çok durulmayan bir konu var: Dini bayramlarda ikramiye. Toplu sözleşme masasında bulunan üç konfederasyondan biri olan Memur-Sen, kamu görevlileri ile memur emeklilerine Ramazan ve kurban bayramlarında 1915 lira ikramiye ödenmesini teklif etti. Konfederasyonlar, önceki yıllarda çok ısrarcı olmadıkları ikramiye konusunda bu dönem taviz vermek istemiyor. Öte yandan bu teklif, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de umut oldu. Bir önceki toplu görüşmede Memur-Sen’in talep ettiği promosyon ödemesi gerçekleştirilmiş, bu diğer emeklilerin de yararlandığı bir hak haline gelmişti.

17-08/11/emekli-maaslari-ne-zaman-yatirilacak-kurban-bayramindan-maaslar-odenecek-mi-459-620-310.jpg

EMEKLİLERE YÖNELİK TALEPLER

Memur-Sen, memur emeklileri için toplu sözleşme masasına taşıyacağı talepleri açıkladı. Memurlar ve memur emeklileri için 3 alternatifli zam teklifi sunan konfederasyonun, 7 talebi şöyle: Ramazan ve Kurban bayramlarında, bayram öncesi ödenen en son maaşlarıyla birlikte bin 915 lira dini bayram ikramiyesi ödensin. Aynı unvanlı kadro ya da görevden emekli olanlar arasında kurum farklılığı kaynaklı emekli maaşı farkının giderilmesi amacıyla; düşük maaş sahiplerine aradaki fark kadar ilave ödeme sağlansın. Emekliler ile bunların dul aylığı veya yetim aylığı bağlanmasına müstehak yakınları; kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen tüm eğitim ve dinlenme tesislerinden, ilgili kurumun personeli için belirlenen fiyat tarifesi üzerinden yüzde 50 indirimli yararlansın. Emeklilerden muayene ve ilaç ücret farkı ile özel hastanelerde muayene farkı ücreti alınmasın. Emekliler, emeklilik öncesinde üyesi oldukları sendika ile üyelik ilişkisini sürdürebilsin. Emekli olduğu tarihte herhangi bir sendikaya üyeliği bulunmayan emekli kamu görevlileri, en son görev yaptığı kurumun/kuruluşun dahil olduğu hizmet kolundaki sendikalara üye olabilsin. Maaşlar talep halinde aylık olarak ödensin. Emekliler, yaş sınırı olmaksızın toplu taşımadan ücretsiz yararlansın.

17-08/11/emekli-memur-maas-odemeleri.jpg

EMEKLİYE BAYRAM İKRAMİYESİ VAR MI?

Memur ve memur emeklisine bayramda ikramiye fırsatı doğdu. Memur-Sen’in 1.915 liralık ek ödeme talebi ağustosta karara bağlanacak. Olumlu sonuçlanırsa SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de umut olacak.

EMEKLİLERİN UMUDU AZ

Emekli vatandaşlar arasında da konu olan bayram ikramiyesinin dağıtılmasına pek ihtimal verilmiyor. Emekli küçük miktarlarda da olsa bir ödeme beklerken, şimdilik somut olarak atılmış bir adım ya da verilmiş bir söz bulunmuyor. 1 Eylül’de başlayacak olan kurban bayramı için ikramiye dağıtılması önemli rol oynayacak. Emeklilerin maaş ödemelerini almalarına kısa süre kala yeni gelişmelerin yaşanma ihtimali de her geçen gün düşüyor. Yine de sosyal medya ağırlıklı olmak üzere ikramiye son günlerin en fazla konuşulan konularından biri durumunda.

17-08/11/fft16_mf7552367.Jpeg

İKİ YILLIK ÜCRET BELİRLENECEK

Yaklaşık 3.2 milyon kamu çalışanı ve 1.9 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet teklifini 14 Ağustos günü sendika temsilcilerine bildirecek. Görüşmelerin sonunda 2018 ve 2019 yıllarında memurların ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler karara bağlanacak.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kurban kesmek için bekleyişini sürdüren Müslümanlar, "2017 Kurban Bayramı ne zaman?" sorusunun cevabını araştırıyor. Aynı zamanda bu yıl Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağı da merak edilen konular arasında. Bu yıl Kurban Bayramı, 1 Eylül 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. Aynı zamanda arefe günü de 31 Ağustos 2017 günü idrak edilecek. 4 gün sürecek olan Kurban Bayramı boyunca imkanı olan Müslümanlar kurban keserek ibadetini yerine getirecek ve aynı zamanda kurban kesme imkanı olmayan kişilere de et dağıtımı yaparak İslam dinini paylaşma ve dayanışma gücünü ön plana çıkaracak.

17-08/11/ycbyg_1496904661_2638.jpg

EMEKLİLİK MAAŞI SORGULAMA

Emekli maaşı sorgulama işlemi ile emeklilik sorgulamanızı kolayca yapabilir, emekli olduğunuzda ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama sonucunda SGK’ya gitmek zorunluluğu olmadan internet ortamında emekli maaşı hesaplama işleminizi kolayca yapabilirsiniz. Ayrıca online olarak emeklilik hesaplama, emeklilik sorgulama ve emekli maaşı hesaplama gibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz. Emekli maaş sorgulama işleminizi her üç kurum için de E-Devlet sistemi üzerinden yapabilirsiniz.

17-08/11/79076_656x369-1502456765.jpg

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği Kurban Bayramı öncesi emekli maaşları ödemeleri yapılacak mı? Maaşlar ne zaman yatacak gibi sorularınızın yanıtı haberimizde. Kurban Bayramına sayılı günler kala emeklinin gözü kulağı hükümetten yapılacak olan emekli maaşı ödemelerine çevrildi. Milyonlarca SSK ve BAĞ-KUR emeklisi kurban bayramı öncesi emeklilik maaşlarının yatması yönünde beklentisi var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN