2017 PTT memur alım şartları neler? PTT memur alımı başvuru ekranı tıkla öğren!

2017 PTT memur alım şartları neler? PTT memur alımı başvuru ekranı tıkla öğren!

Haberimizden merak ettiğiniz PTT memur alım şartlarını ve tarihlerini öğrenebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 2 bin memur alımı yapacağı belirtilen Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) 2 Bin 500 memur alımı başvurularında adaylara son dakika açıklamaları geldi. Başvuru tarihleri 15 Ağustos 2017 olarak belirtildi. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilecek? İşte tüm merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

Memur olma hayali kuran vatandaşların merakla beklediği ve yakından takip ettiği PTT memur alımlarına ilişkin son dakika açıklamaları kurumdan gelmeye devam ediyor. PTT 2 bin 500 memur alımı yapacağı açıklamasının ardından vatandaşlar PTT başvuru şartlarını ve koşullarını merak etmeye başladı. PTT 2 bin 500 memur alımı süreci devam ederken 2 bin 500 kişilik daha yeni memur alımı başvuru tarihi sonunda öğrenilmiş oldu. 15 Ağustos 2017 tarihinde 2 bin 500 kişilik memur alımının yapılacağı söylendi. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar neler? İşte tüm merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Memur olmak için hemen hemen her gün internetten açıklama ve alım haberlerini bekleyen vatandaşlara müjdeli haber PTT'den geldi. Bakan Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile PTT'nin 2 bin 500 memur alımı sürecinin devam ettiği ve 2 bin 500 yeni memur alımı ilanının da 15 Ağustos 2017 tarihi itibari ile yayımlanacağını belirtti.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR

Bakan Ahmet Arslan PTT'nin 2 bin 500 memur alımı yapacağını duyurdu. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacak buna göre PTT; büro görevlisi, gişe görevlisi ve dağıtıcı pozisyonları için toplam 2 bin 500 kişilik sözleşmeli personel memur alımı gerçekleştirecek. Büro görevlisi ve gişe görevlisi ilanları için dört yıllık fakülte mezunu dağıtıcı kadrosu için ise en az önlisans mezunu olunması gerekmektedir. Gerekli bölümlerden adayların mezun olması gerekiyor

GENEL ŞARTLAR

5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. 18/04/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir.

Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet,hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas,ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak.

Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 23/04/2017 tarihi itibariyle mezun olmak). Yapılacak”sözlü sınavda” başarılı olmak. Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak. 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) girmiş olmak.

PTT MAMUR ALIMI BAŞVURULARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten PTT memur alımı başvuru ekranı açıklandığı andan itibaren anında başvurularını yapabilirsiniz. 

PTT NEDİR?

Ptt, Posta ve Telgraf Teşkilatı kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Ptt; 23 Ekim 1840 tarihinde kurulmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına posta, banka ve lojistik alanlarında hizmet sunan bir kurumdur. Ptt, 2013 yılı Mayıs ayında TBMM'de kabul edilen tasarı ile Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi (Ptt AŞ) haline gelmiştir. Ptt Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığına bağlıdır. Ptt'nin bir üst kuruluşu "Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı" dır. Genel müdürü "Osman Tural" dır. Ptt genel merkezi "Şehit Teğmen Kalmaz Caddesi No 2 Ulus/Ankara" adresinde bulunmaktadır.

Haberimizden merak ettiğiniz PTT memur alım şartlarını ve tarihlerini öğrenebilir ayrıntıları bulabilirsiniz. Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve 2 bin memur alımı yapacağı belirtilen Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) 2 Bin 500 memur alımı başvurularında adaylara son dakika açıklamaları geldi. Başvuru tarihleri 15 Ağustos 2017 olarak belirtildi. Peki aranacak şartlar nedir, kimler başvuru yapabilecek?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN