2018 e devlet askerlik yeri sorgulama ekranı | Askerlik yeri belli oldu - İşte 98/2 askerlik yerleri

2018 e devlet askerlik yeri sorgulama ekranı | Askerlik yeri belli oldu - İşte 98/2 askerlik yerleri

2018 yılı için e devlet askerlik sorgulama ekranı haberimizde. 98/2 askerlik yerleri ne zaman belli olacak? Er sınıflandırma sonucu ve asker yeri öğrenme ile ilgili merak edilenleri mayıs ayında askere gidecekler için araştırdık. MSB'den yapılan son dakika açıklamaları, Mayıs celbi ile ilgili yeni gelişmeleri askerlik yeri haberimizin detaylarında bulabilirsiniz.

Mayıs celbi için bekleyen asker adayları e devlet askerlik yeri sorgulama ekranından askerlik yeri öğrenmeye çalışıyor. MSB Mayıs celbinde askere gideceklerin bilgisi e devlet sistemine girildi. Askere gidecek gençler artık  askerlik görevini yerine getireceği birliği öğrenebiliyor. Haberimizde e devlet askerlik yeri sorgulama işelmini nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz. 98/2 askerlik yerleri belli olmaya başlandı. Asker yeri öğrenmek isteyenler e devlet şifresi ile askerlik yerini rahatlıkla öğrenebiliyorlar. Er sınıflandırma sonucu ve tüm gelişmeleri haber detaydan öğrenebilirsiniz.

E DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Haberimizde  E devlet üzerinden asker yeri öğrenme işleminizi rahatlıkla yapabilirsiniz. 2018 Mayıs celbinde kısa dönem askerlik yerleri sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet sistemine T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresi gibi istenen bilgiler ile giriş yapmak gerekmektedir. MSB'den askerlik yeri belli oldu mu sorusunun yanıtı nihayet geldi. Askere gidecekler e devlet üzerinden  Mayıs celbi için asker yeri öğrenilebilecek.

2018 Mayıs celbi ne zaman belli olacak? 98/2 askerlik yerleri ne zaman açıklanacak?  ve Askerlik yeri sorgulama ekranından sorgulama işlemi nasıl yapılır?  soruları yanıtını buldu.Milli Savunma Bakanlığı'ndan kritik açıklama geldi. E devler üzerinden askere gidecek olan gençler sevk belgesi alabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Sevk belgesi alabilmek için TC kimlik numarası ve PTT şubelerinden alınan e devlet şifresi ile E-Devlet'e giriş yapılabilinecek. asker adayları, sol üst köşede yer alan e-hizmetler bölümüne tıklayacak. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

18-04/13/e-devlet-askerlik-yeri-sorgulama-nasil-yapilir.jpg

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Askerlik çağına gelmiş, erkek çocuklarının nüfusa bağlı oldukları il yada ilçedeki askerlik şubeleri tarafından askere alınacakları dönemi yada zamanı gösteren çizelgelere "Celp dönemi" denir. Celp dönemi birbirini takip eden iki celbin, başlangıç tarihleri arasındaki süredir. Türkiye'de lise mezunu kişiler 12 ay, 4 yıllık üniversite mezunu kişiler ise 6 ay kısa dönem askerlik yapıyorlar. 4 yıllık üniversite mezunlarının kısa dönem mi yoksa uzun dönem mi askerlik yapacağı çeşitli faktörlere bağlı olarak bilgisayar ortamında gerçekleştiriliyor. Er sınıflandırma sonucularıda e devlet askkerlik yeri sorgulama ekranından yapılabilecek. 

E-DEVLET SİTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

18-04/13/e-devlet-uzerinden-askerlik-yeri-sorgulama.jpg

E- DEVLET ÜZERİNDEN ASKERLİK YERİ SORGULAMA

2018 e devlet askerlik yeri sorgulama ekranından askerlik yeri sorgulama nasuıl yapılır? Adaylar, bireysel askerlik yerlerini e Devlet sistemi üzerinden görüntüleyebilecek. Tıkladıkları bölümde, sayfanın üst bölümünde yer alan 'Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, karşılarına çıkacak olan linke tıklayacak. Linkin tıklanmasının ardından karşılarına çıkacak 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucu' ya da 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' butonuna tıklayacak olan asker adayları, askerlik yapacağı birliği kolayca öğrenebilecek. Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek. Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek. askerr yeri öğrenmek isteyen adaylar sırasıyla yukarıdaki işlemleri yapacaklar. MSB'den gelen son açıklamada Mayıs celbi detayları açıklandı. 

18-04/13/e-devlet-sifresi-nasil-alinir.jpg

E DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, T.C. Kimlik numarasının yer aldığı nüfus kağıdı, evlilik cüzdanı, pasaport, ehliyet gibi belgelerden biriyle birlikte ülke içindeki PTT merkezleri ya da müdürlüklerine bizzat müracat ederek e-devletşifresini alabilir. PTT'den e-devlet şifresini alan vatandaslar, turkiye.gov.tr internet sitesini kullanarak e-devlet kapısına giriş yapabilir. Giriş yapmak için T.C Kimlik numarası ile birlikte e-devlet şifresini kutulara girerek "Gönder" seçeneğine tıklamanız gerekiyor. 

18-04/13/e-devlet-askerlik-yeri-sorgulama-nereye-gidecegim.jpg

E DEVLET ASKERLİK YERİ SORGULAMA NEREYE GİDECEĞİM?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir. e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapıldıktan sonra açılan pencerede arama kısmına “Milli Savunma Bakanlığı” yazın ve ekrana yansıyan sekmeye tıklayın. Milli Savunma Bakanlığı kategorisinin altında yer alan kutudan da askerlik yerinizi öğrenebilirsiniz.

İşte Milli Savunma Bakanlığı tarafından Şubat 2018 asker alma hakkında 6 maddede paylaşılan duyuru;

1-) Şubat 2018 Er Celp Döneminde Silahaltına alınacak er statüsündeki yükümlülerin, celp ve sevk işlemlerine ilişkin hususlar, 1111 Sayılı Askerlik Kanunu'nun 45'inci Maddesi uyarınca müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2-) Şubat 2018 Er Celp Döneminde;

a-) 1998 Doğumlu ve Bunalrla ve Bunlaral İşleme Tabi Er statüsündeki yükümlülerden, kayıtlı olduğu askerlik şubesinin genel celp dönemi şubat 2018 olanlar,

b-) Celp dönemi şubat 2018 olmadığı halde, Şubat 2018 celp döneminde silahaltına alınmak isteyen yükümlülerden bu talepleri uygun bulananlar,

c-) Yasal Nedenlerle askerlikleri ertelenenler ile sevkleri tehir edilenlerden, erteleme ve sevk tehir şartlarını kaybettiklerinden Şubat 2018 Er Celp Döneminde sevke tabi olanların sevkleri yapılacaktır.

3-) Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri sınıf ve eğitim merkezleri ile hangi grupta silahaltına alınacaklarını, askerlik şubeleri ile e-devlet üzerinden 12 Ocak 2018 tarihinden itibaren öğrenebilecekler, nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle askerlik şubelerinden veya e-devlet üzerinden sevk evrakını alabileceklerdir.

4-) Şubat 2018 er celbinde sevke tabi yükümlülerden:

a-) Birinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 12 Ocak - 31 Ocak 2018, (2) e-devlet üzerinden 12 - 25 Ocak 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

b-) İkinci grupta sevke tabi olanlar sevk işlemlerini; (1) askerlik şubelerinden 01 Mart - 13 Mart 2018, (2) e-devlet üzerinden 01 - 08 Mart 2018 tarihlerinde yaptırabileceklerdir.

c-) Sevk evrakını alan yükümlüler yol ve iaşe bedellerini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabileceklerdir.

5-) Şubat 2018 er celbi 1’inci grupta sevke tabi olanlardan 31 Ocak 2018 dahil, 2’nci grupta sevke tabi olanlardan 13 Mart 2018 dahil tarihine kadar sevk işlemini yaptırmayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde kendilerine tanınan yasal yol süresi sonuna kadar birliklerine katılmayanlar, 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 89’uncu maddesi gereğince bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

6-) 1111 sayılı askerlik kanunu’nun 45’inci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ niteliğindedir.

Mayıs celbi için bekleyen asker adayları e devlet askerlik yeri sorgulama ekranından askerlik yeri öğrenmeye çalışıyor. MSB Mayıs celbinde askere gideceklerin bilgisi e devlet sistemine girildi. Askere gidecek gençler artık  askerlik görevini yerine getireceği birliği öğrenebiliyor. Haberimizde e devlet askerlik yeri sorgulama işelmini nasıl yapacağınızı bulabilirsiniz. 98/2 askerlik yerleri belli olmaya başlandı. Asker yeri öğrenmek isteyenler e devlet şifresi ile askerlik yerini rahatlıkla öğrenebiliyorlar. Er sınıflandırma sonucu ve tüm gelişmeleri haber detaydan öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN