2018 Ek öğretmen atmaları ne zaman olacak? Bakan Yılmaz açıkladı herke merakla bekliyordu...

2018 Ek öğretmen atmaları ne zaman olacak? Bakan Yılmaz açıkladı herke merakla bekliyordu...

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 2018 ek öğretmen atamalarına ilişkin açıklamada bulundu. Herkesin merakla beklediği gün geldi. 2018 ek öğretmen atamaları ne zaman yapılacak herkes merakla bekliyor. Bakan Yılmaz 2018'de 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. 2018 ek öğretmen atamasına ilişkin ek olarak Şubat ayı içerisinde öğretmen ataması yapılacak. 5 bin öğretmen 2018 Şubat ayı içerisinde atanacak. Peki 2018 ek öğretmen atamaları ne zaman olacak, tarihi ne zaman ? Detaylar haberimizde...

2018 ek öğretmen atamalarına ilişkin ilk açıklama Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'dan geldi. 2018 yılı içerisinde 20 bin ek öğretmen ataması yapılacak. Sözleşmeli olarak alınacak öğretmen sayısını duyuran Yılmaz 2018 Şubat ayı içerisinde de 5 bin öğretmen ataması yaplıacağını söyledi. 2018 ek öğrtmen ataması ne zaman olacak soruları ise öğretmen adaylarının aklını kurcalayan bir spru oldu. Bütün öüğretmen adayları 2018 ek öğretmen atamalarının yapılacağı günü merakla bekliyor. 

2018 EK ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN OLACAK?

2018 ek öğretmen ataması 2018 yılı içerisinde yapılacak olup kesin tarih henüz açıklanmadı. Sadece 2018 Şubat ayı içerisinde yapılacak olan 5 bin öğretmen atamasını yapılacağını haber verdi. 

"EN FAZLA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ MARMARA BÖLGESİNDE"

Bakan Yılmaz, Türkiye Özel Okullar Derneğince, Turizm Merkezi Belek'te düzenlenen "Türkiye’de ve Dünyada Değerlendirme Sistemlerinin Eğitime Etkisi" programının açılışında, bakanlık olarak eğitim çağında herkese kişilik yetenek ve kabiliyetlerin en üst düzeyde geliştirilmesi için fırsat eşitliği temelinde eğitim vermeye çalıştıklarını bildirdi.

İletim becerisi yüksek, takım çalışmasına uyumlu, eleştirel ve analitik düşünceye sahip kişiler yetiştirmeye amaçladıklarını aktaran Yılmaz, "Bu amaca uygun eğitim aynı zamanda ülkemizin bilgi ekonomisine geçiş için de gerekli beşeri sermayeyi yapılandıracaktır. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi ve kökleşmesi içinde gereklidir." diye konuştu.

Bu dönemde en büyük yatırımı eğitime yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, 2002'de eğitime ayrılan kaynağın 10,5 milyar lira, 2018'de ise merkezi hükümet bütçesinden eğitime ayrılan miktarın 134 milyar 727 milyon lira ayırdıklarını bildirdi.

Bu bütçeyle toplumun bütün kesimlerini içine alan örgün ve yaygın eğitimle öğretim hizmetlerini yerine getirdiklerine değinen Yılmaz, "Bu yıl 65 bin 793 okulumuzda bir milyon 61 bin 989 öğretmenimizle 18 milyona yakın öğrencimize eğitim vermekteyiz. Kaliteli bir eğitim için öncelikle eğitim altyapısının tamamlanması gerekir. Eğitimin altyapısı tamamlanmadan nitelikli bir eğitiminden bahsedebilmek mümkün değildir. Zorunlu eğitim süresini 8 yıldan 12 yıla çıkardık. Bu kapsamda öğretmene en büyük yatırım yaptık." ifadesini kullandı.

"BUGÜN BATIDA ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR"

Bakan Yılmaz, 2003 yılından bu yana 584 bin 288 öğretmen atadıklarına işaret ederek bakanlığa bağlı eğitim kurumlarında 904 bin 679 öğretmenin görev yaptığına dikkati çekti.

Yılmaz, kamunun yaklaşık 3 milyon memuru olduğunu, bunun bir milyondan fazlasının Milli Eğitim Bakanlığında olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilköğretimde 28'den 17'ye, ortaöğretimde 18,'den 13'e düştü. Bu rakamlarla Kore, Japonya ile aynıyız, Avrupa'daki İngiltere, Fransa birçok ülkeden de daha iyiyiz. Ülkemizi her bölgesinde norm kadro öğretmen doluluk oranlarını birbirine yaklaştırdık. Öğretmen doluluk oranı Doğu Anadolu'da yüzde 92'nin, Güneydoğu Anadolu'da yüzde 90'ın üzerinde. Ülke genelinde ise yüzde 90'ın üzerinde. En fazla öğretmen açığımızın olduğu bölge Marmara Bölgesi, İstanbul. Ama 10. kalkınma planındaki ihtisas raporunda ise bölgeler arası eşitsizlik giderilsin derken doğuda ve güneydoğuda öğretmenin olmadığını, dolasıyla oraya daha fazla önem verilmesi gerekiyor derken onların batıya yaklaştırılması ifade ediliyordu. Bugün batıda öğretmen açığı var."

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN