2018 hac kura sonuçları belli oldu: TC No ile hac kayıt sonucu sorgulama

2018 hac kura sonuçları belli oldu: TC No ile hac kayıt sonucu sorgulama

2018 hac kuraları bugün belli oldu. Hac kayıt için sonuçlar açıklandı. Hac kurası sonuçlarını TC kimlik numaranız ile öğrenebilirsiniz. Milyonlarca hacı adayı kutsal topraklara ulaşma imkanını elde edebilmek için 2018 hac kura sonuçlarını büyük bir merakla bekledi. Peki, hac kayıt sonuçlarını nereden nasıl öğrenilir? Hac kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? 2018 hac kaydı nasıl yapılır? Merak edilen soruların cevabı ve hac takvimi haberimizde...

Hac kura sonuçları sorgulama ekranı ve TC kimlik no ile hac kayıt sonuçlarını sorgula işlemleri haberimizde. 2 milyona yakın hacı adayının günlerce büyük bir merak ve heyecanla beklediği hac kuraları bugün yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde hac kaydı yaptırmaya hak kazanan adayların isimleri yayınlandı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazanan adaylar, hac kayıt işlemlerini yapacak. Peki, hac kayıt işlemleri nasıl yapılır? Hac kayıt sonuçları sorgula paneline nasıl erişilir? Ayırntılar haberimizde.

17-02/25/haccccccccccc.jpg

2018 HAC KAYIT: TC KİMLİK  NO İLE KAYIT SONUÇLARI SORGULA

Kutsal toprakları ziyaret ve hac ibadetini yerine getirmek için sabırla bekleyen hacı adayları için beklenen kura çekimi gerçekleşti. Hac kura sonuçlarını bekleyen yüz binlerce hacı adayı 1 Şubat 2018 saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasından hac sonuçlarını sorgulamaya başladı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazananlar için kayıt işlemleri önümüzdeki günlerde başlayacka.

Hac kurası çekilişinin ardından sonuçlar "http://hac.diyanet.gov.tr"den erişime açıldı. 2018 Hac ibadeti için kesin kayıt işlemleri ise önümüzdeki günlerde başlayacka. 

ADIM ADIM HAC KAYIT SORGULAMA İŞLEMİ

1. İşlem: Yukarıdaki bağlantı linkine tıkladığınıda karşınızı aşağıdaki görseldeki ekran gelecekti. Kırmızı halka içerisinde yer alan kısıma hac başvurusunda bulunan kişinin TC Kimlik Numarasını yazın. 

18-02/01/hac1-copy.jpg

2. İşlem: TC Kimlik No girildikten sonra sıra güvenlik kodunu girmeye geliyor. Taralı alan içerisindeki dört harfli kodu sol tarafında bulunan 'güvenlik kodu' yazılı alana girin. Eğer taralı alanda girilen kodu okuyamıyorsanız 'resmi değiştir' butonuna basarak yeni bir kod edinin.

18-02/01/hac2-copy.jpg

3. İşlem: Son işlem olarak görselin en sonundaki 'sorgula' butonuna basın. 2017 yılı hac kura çekimleri sonucunuzu görün.

18-02/01/hac3-copy.jpg

 

2018 HAC KAYIT SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linke tıklayarak hac kura sonuçlarını sorgulama sayfasın gidebilirsiniz. Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sayfasında TC kimlik numaranızı yazarak hac kayıt sonuçlarını görebilirsiniz.

HAC KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

Hac görevini yerine getirmek uzun zamandır heyecanla hac kura sonuçlarını bekleyenler için önemli gün geride kaldı. Bu yılki hac için iki milyondan fazla kişinin katıldığı kura, 1 Şubat'ta bilgisayar ortamında, basın ve kamuoyuna açık yapıldı. Kura sonuçları da saat 21.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden erişime açıldı. Hacı adaylar TC kimlik numaraları ile Hac kura sonuçlarını sorgulayabiliyorlar.

KESİN HAC KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN?

Hac kura sonuçlarında hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları için sıradaki işlem hac kayıtlarını yapma işlemi. Peki, hacı adayları hac kayıt işlemlerini nasıl yapacaklar? Kesin kayıt tarihleri ise 5-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak. Kayıt süresi sonunda il bazında kontenjanların dolmaması halinde ek kayıtların 22 Şubat-22 Mart tarihleri arasında yapılacağı bildirildi. Vatandaşlar, kura sonuçlarını Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet adresinden veya il ve ilçe müftülüklerinden öğrenebilecekler. Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

 

17-02/25/hhhhhhh.jpg

HAC VAZİFESİ NASIL YERİNE GETİRİLİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda yer alan bilgilere göre Hac vazifesi kısaca şu şekilde yerine getirilecek:

1- Mikat denilen yerde ihrama niyet ederek ihramliklar giyilecek.

2- Mekke’ye varınca Kâbe tavaf edilecek.

3- Safa ile Merve arasinda sa’y yapılacak.

4- Arefe günü Arafat’a giderek vakfe yapılacak.

5- Akşam Müzdelife’de kalarak Müzdelife vakfesini yapılacak. Burada şeytan taşlamada kullanmak üzere taş toplanacak.

6- Kurban Bayramı sabahı (Zilhicce’nin 10. günü) Mina’ya geçerek şeytan taşlanacak.

7- Ardından kurban keserek traş olunur ve ihramdan çıkılır.

8- Kâbe’ye giderek farz olan ziyaret tavafı yapılacak.

9- Son olarak Mekke’den ayrılırken Kâbe’ye gidilerek veda tavafı yapılır ve Hac vazifesi tamamlanmış olunur.

HAC KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, kuraya tabi tutulacak hacı adaylarının önemli bir bölümünün önceki yıllardan beri bekleyen ve bu yıl tekrar kayıt yenileten, bir kısmının da ilk kez ön kayıt yaptırmış olanlardan teşekkül etmesi sebebiyle, önceki yıllardan bekleyenlerin mağduriyetlerini belli oranda giderebilmek ve kendilerine daha fazla imkan sağlamak maksadıyla, kur'a çekiminde; kayıt yapılan yıllara göre kat sayı uygulanması ve kuranın; hacı adaylarının peş peşe girdiği kura sayısının kendisiyle çarpımı sonucu elde edilecek rakama göre çekilmesi benimsenmiştir. Örneğin Katsayılı kura sistemi ile 5 yıldır başvuru yapanların 25 kez, 4 yıldır kayıt yaptıranların 16, 3 yıldır kayıt yaptıranların 9, 2 yıldır kayıt yaptıranların 4 ve bu yıl ilk kez kayıt yaptıranların ise 1 kez ismi çıkmakta, böylece yeni kayıt yaptıranların heyecanı da her yıl devam etmektedir.

Hacı adaylarının pasaportları, toplu halde Ankara'daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği'ne gönderilir, vizeleri alındıktan sonra uçak biletleri ile birlikte, önceden belirlenen (hangi hacı adayının hangi hava alanından gideceği) hava alanlarına gidilir ve pasaport ve biletler Hacı adaylarına teslim edilir, sonrasında da hava yolu ile hac yolculuğu başlar.

HAC NEDİR?

Hac kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Hac, bir şeye yönelmek, bir yeri ziyaret etmek, bir şeyi amaçlamak anlamına gelmektedir. İslâm'ın beş esasından biri de hacca gitmektir. Hac, Kâbe'yi ve etrafındaki kutsal mekânları, hac mevsiminde, usulüne uygun olarak ziyaret etmektir.

Bu ibadeti yerine getirene hacı denir. Hac hem bedenle hem de malla yapılan bir ibadettir. Bir Müslümana haccın farz olması için şu şartların bulunması gerekir:

- Akil sağlığı yerinde ve ergenlik yaşına gelmiş olması

- Özgür olması

- Hacca gidip gelecek maddî güce sahip olması

- Hacca gitmesine engel olacak bir sağlık probleminin olmaması

- Hacca giderken kullanacağı yolun güvenli olması

Haccın Farzları 1. İhram 2. Kâbe'yi tavaf 3. Arafat'ta vakfe

HACCIN ÖNEMİ NEDİR?

Hac, yüz binlerce Müslüman bir araya geldigi bir ibadettir. Bu yönüyle hac, mahşer gününe benzer. Kendini bu muhteşem kalabalığın içinde bulan insan, Allah'in huzurunda toplanacağı günü (mahşer) hatırlar. Bu duygu ve düşüncelerle o gün verilecek hesabı düşünür. Böylece daha bu dünyada iken kendini hesaba çekme fırsatı yakalamış olur. Hayatını gözden geçirir, eksiklik ve hataları varsa onları düzeltme ve tamamlama imkânı elde eder.

Allah'a, verdiği nimetler için şükrederek günahlarından tövbe eder. Peygamberimizin (as) de buyurduğu gibi anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olur.

17-02/25/umre11.jpg

Haccın diğer ibadetlerden farklı olarak bir de uluslararası yönü ve faydası vardır. Çünkü hac yapmaya dünyanın dört bir yanından Müslümanlar gelirler. Hac için Mekke'ye gelen bir Müslüman diğer ülkelerdeki farklı kültürlerden Müslümanlarla tanışır, onları tanır ve böylece düşünce ufkunu genişletir. İslâm'ın kardeşliğe verdiği önemi bir kez daha ve somut bir şekilde kavrar, birlik ve beraberlik duygusunu daha bir kuvvetle hisseder.

Irkı, rengi, cinsiyeti, dili, toplumsal konumu ve yaşı birbirinden farklı insanların bir araya gelip kaynaştığı hacda, insanların eşitlik ve adalet duyguları gelişir. Hacca giden bir Müslüman; makam, mevki ve servet gibi maddî ve dünyaya ait değerlerin önemsizliğini kavrar, bunlarla övünmekten kaçınır.

Hacda zengin-fakir, kadın-erkek, yaşlı-genç herkes eşit şartlarda hareket eder, aynı zorluklarla yüz yüze gelir. Bu durum dayanışma ve yardımlaşma duygularının artmasına ve kardeşlik ruhunun gelişmesine yardımcı olur. Böylece, hacca giden insanlar diğer insanların haklarına saygı gösterme, kinci davranışlardan kaçınma gibi olumlu özelliklerini geliştirme imkânına kavuşurlar.

2018 hac kuraları bugün belli oldu. Hac kayıt için sonuçlar açıklandı. Hac kurası sonuçlarını TC kimlik numaranız ile öğrenebilirsiniz. Milyonlarca hacı adayı kutsal topraklara ulaşma imkanını elde edebilmek için 2018 hac kura sonuçlarını büyük bir merakla bekledi. Peki, hac kayıt sonuçlarını nereden nasıl öğrenilir? Hac kayıt işlemleri ne zaman yapılacak? 2018 hac kaydı nasıl yapılır? Merak edilen soruların cevabı ve hac takvimi haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN