Kuralar çekildi: Hac kayıt ne zaman başlıyor? İşte kayıt işlemleri ve tüm detayları

Kuralar çekildi: Hac kayıt ne zaman başlıyor? İşte kayıt işlemleri ve tüm detayları

2017 yılı Hac kayıt kuraları yapıldı ve hacca gitme hakkı kazananlar açıklandı. Hac kesin kayıt tarihleri ne zaman? Kayıt işlemleri nasıl yapılır? Milyonlarca hacı adayı merakla hac kayıt kuralarının çekilmesini ve kutsal topraklara gidebilme hakkı kazanmayı bekliyordu. Hac kayıt işlemleri ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Ayrıntılar haberimizde.

Hac kayıt işlemleri ne zaman başlıyor, kesin kayıt nasıl yapılır? Milyonlarca hacı adayı 2017 hac kura çekimleri sonrası kayıt işlemleri nasıl yapılır sorusunun cevabını arıyor. Kura sonucunda 'hac kesin kayıt hakkı' kazanan adaylar, sıradaki işlem olarak kesin kayıtlarını yaptırmak zorunda. Peki, hac kesin kayıt tarihleri ne zaman? Kayıt işlemleri nasıl yapılır? 2017 hac işlemleri ile ilgili tüm ayrıntılar haberimizde.

17-02/25/5863920461361f151471a95b-1488011486.jpg

HAC KAYIT İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYIN | 2017

Hac kura sonuçlarında hacca gitmeye hak kazanan hacı adayları için sıradaki işlem hac kayıtlarını yapma işlemi. Peki, hacı adayları hac kayıt işlemlerini nasıl yapacaklar? Kurada Kesin Kayıt Hakkı' elde edenler, 27 Şubat ile 10 Mart 2017 tarihleri arasında "Kesin Kayıt Yaptırabilir" belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Yukarıdaki bağlantı linkinde verilnen, Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinde hac kayıt kesin tarihleri ve işlemleri için yönlendirme paneli yüklendiğinde, hac kesin kayıt tarihlerini takip edebilirsiniz.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HAC KURA SONUÇLARINI TC NO İLE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

Hac kura sonuçları sorgulama ekranı haberimizde. TC kimlik no ile hac kayıt sonuçlarını sorgula. 2 milyona yakın hacı adayının günlerce büyük bir merak ve heyecanla beklediği hac kuraları dün yapıldı ve Diyanet İşleri Başkanlığı resmi sitesinden yayınlandı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazanan adaylar, hac kayıt işlemlerini yapacak. Peki, hac kayıt işlemleri nasıl yapılır? Hac kayıt sonuçları sorgula paneline nasıl erişilir? Ayırntılar haberimizde.

HAC KURA SONUÇLARINI TC NO İLE ÖĞREN

Yukarıdaki linke tıklayarak hac kura sonucunu öğrenebilirsiniz. Hac ibadetini yerine getirmek için sabırla bekleyen hacı adayları için beklenen kura gerçekleşti. Hac kura sonuçlarını bekleyen yüz binlerce hacı adayı dün akşam 23.00'ten itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı resmi internet sayfasından hac sonuçlarını sorgulamaya başladı. Hac kura sonuçlarına göre hacca gitmeye hak kazananlar için kayıt işlemleri 27 Şubat'ta başlayacak.

1 milyon 892 bin 724 hacı adayının heyecanla beklediği 2017 hac kura sonuçları dün akşam Diyanet'in resmi internet adresi "http://hac.diyanet.gov.tr"den erişime açıldı. 2017 Hac ibadeti için kesin kayıt işlemleri ise 27 Şubat'ta başlayacak.

17-02/25/umre11-1488011496.jpg

ŞEHİT AİLELERİ İÇİN SAYI 600'DE 4600'E ÇIKTI

Bu yıl getirilen yeniliklerden birisi de şehit aileleri ile ilgili kota konusunda oldu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kura töreninde yaptığı konuşmada, şehit aileleri için daha önce açılan 600 kişilik kotanın bu yıl 4 bin 600'e çıkarıldığını açıkladı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulu'nun şehit aileleri için tanıdığı bir kota vardı. O kota 600 kişiydi. Ancak bu sene ülkemizin içinden geçtiği zorlu süreçleri de dikkate alarak, onların da bu taleplerini dikkate alarak, 4 bin 600 kardeşimizi inşallah; bu milletin bekası için evladını feda etmiş bir anneye babaya da müsaade edin bu önceliği tanıyalım. Eminim siz de bundan hiç tereddüt etmezsiniz" diye konuştu.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Daha önceki yıllarda başvuru yapmayan adaylar için açılan başvuru süreci Diyanet İşleri’nin resmi internet adresinin yanı sıra illerde bulunan müftülüklerden de yapılabilecek. Hac için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları konaklama tercihlerini de kendileri belirleyecek.

17-02/25/haccccccccccc-1488011582.jpg

ÜCRET NE KADAR

20 TL’lik ön kayıt ücretini belirtilen bankalara yatıracak olan adaylar kayıt paralarını yatırmalarının ardından “Oda tercihli konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini seçecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıran adaylar başvurularını yenilediği takdirde kendilerinden ücret alınmayacak.

HACCIN ÖNEMİ NEDİR?

Hac, yüz binlerce Müslüman bir araya geldigi bir ibadettir. Bu yönüyle hac, mahşer gününe benzer. Kendini bu muhteşem kalabalığın içinde bulan insan, Allah'in huzurunda toplanacağı günü (mahşer) hatırlar. Bu duygu ve düşüncelerle o gün verilecek hesabı düşünür. Böylece daha bu dünyada iken kendini hesaba çekme fırsatı yakalamış olur. Hayatını gözden geçirir, eksiklik ve hataları varsa onları düzeltme ve tamamlama imkânı elde eder.

Allah'a, verdiği nimetler için şükrederek günahlarından tövbe eder. Peygamberimizin (as) de buyurduğu gibi anasından doğduğu günkü gibi tertemiz olur.

Haccın diğer ibadetlerden farklı olarak bir de uluslararası yönü ve faydası vardır. Çünkü hac yapmaya dünyanın dört bir yanından Müslümanlar gelirler. Hac için Mekke'ye gelen bir Müslüman diğer ülkelerdeki farklı kültürlerden Müslümanlarla tanışır, onları tanır ve böylece düşünce ufkunu genişletir. İslâm'ın kardeşliğe verdiği önemi bir kez daha ve somut bir şekilde kavrar, birlik ve beraberlik duygusunu daha bir kuvvetle hisseder.

Irkı, rengi, cinsiyeti, dili, toplumsal konumu ve yaşı birbirinden farklı insanların bir araya gelip kaynaştığı hacda, insanların eşitlik ve adalet duyguları gelişir. Hacca giden bir Müslüman; makam, mevki ve servet gibi maddî ve dünyaya ait değerlerin önemsizliğini kavrar, bunlarla övünmekten kaçınır.

Hacda zengin-fakir, kadın-erkek, yaşlı-genç herkes eşit şartlarda hareket eder, aynı zorluklarla yüz yüze gelir. Bu durum dayanışma ve yardımlaşma duygularının artmasına ve kardeşlik ruhunun gelişmesine yardımcı olur. Böylece, hacca giden insanlar diğer insanların haklarına saygı gösterme, kinci davranışlardan kaçınma gibi olumlu özelliklerini geliştirme imkânına kavuşurlar.

2017 yılı Hac kayıt kuraları yapıldı ve hacca gitme hakkı kazananlar açıklandı. Hac kesin kayıt tarihleri ne zaman? Kayıt işlemleri nasıl yapılır? Milyonlarca hacı adayı merakla hac kayıt kuralarının çekilmesini ve kutsal topraklara gidebilme hakkı kazanmayı bekliyordu. Hac kayıt işlemleri ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN