2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2018 Kurban Bayramı ne zaman? Kurban Bayramı tatili kaç gün?

2018 Kurban Bayramı ne zaman? ve Kurban Bayramı tatili kaç gün? soruları gerek son bir tatil yapmak gerekse kurban kesmek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılıyor. 2018 Kurban Bayramı tatil süresi ve bayramın hangi güne denk geldiği haberimizde...

2018 Kurban Bayramı'na kısa bir süre kala vatandaşlar gerek kurbanlık gerekse tatil hazırlıkları yapmak için Kurban Bayramı ne zaman ve  Kurban Bayramı tatili kaç gün sorularının cevabını araştırıyor. Bu sene Ağustos ayına denk gelen Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması düşünülüyor. İşte 2018 Kurban Bayramı'na dair merak edilen tüm detaylar... 

2018 KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? 

2018 Kurban Bayramı bu sene 21 Ağustos salı gününe denk geliyor. Kurban Bayramı 24 Ağustos Cuma günü sona erecek. Şimdi 18 Ağustos cumartesiden itibaren başlayan Kurban Bayramı tatilinin 26 Ağustos pazar gününe kadar uzatılması düşünülüyor. Fakat Kurban Bayramı tatili için henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

18-07/11/kurban-bayrami-ibb.jpg

KURBAN BAYRAMI'NDA İBB'DEN YÜZDE 50 İNDİRİM

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kurban Bayramında toplu ulaşımın yüzde 50 indirimli olmasına karar verdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde AK Parti ve CHP Grup Başkan vekillerinin ortak imzasıyla toplu ulaşım araçlarının bayramda indirimli olması teklif edildi.

Teklifi görüşen İBB Meclisi, daha önceki bayramlarda olduğu gibi toplu taşıma araçlarına ek seferler konulması ve bu araçların yüzde 50 indirimli taşıma yapmalarını karara bağladı. Buna göre vatandaşlar, Kurban Bayramı boyunca 21-24 Ağustos tarihleri arasında kent genelindeki toplu ulaşım araçlarını yüzde 50 indirimli kullanabilecek. Meclisten oy birliğiyle kabul edilerek geçen karara göre vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince, İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, Metrobüs, Nostaljik Tramvay ve Tünel) araçları, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım araçları, Metro İstanbul A.Ş. (Tramvay, Metro, Hafif Metro ve Füniküler, Teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay) araçları ve Otobüs A.Ş. araçlarıyla yüzde 50 indirimli seyahat edebilecek.

İBB Meclisi, Ağustos ayında tatile gireceği için indirim kararını bir ay önce almış oldu.

18-07/11/kurban-1531302494.jpg

KURBAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Yenimahalle Belediyesinde Kurban Bayramı için hazırlıklar başladı. Belediyenin Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı’nda kurbanlık satışı yapmak isteyenler için başvuru tarihleri açıklandı.

Kurban satıcılarının ve vatandaşların rahat ve güvenli bir bayram geçirebilmeleri için kurulan 300 çadır kapasiteli Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Alanı’nda çadır yerleri hazırlanıyor. 16-26 Temmuz tarihleri arasında saat 16.00‘ya kadar kurban satışı yapacak kişilerin gerekli belgelerle Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliğine gelmesi gerekiyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satışı yapmak isteyen kişilerin yoğun ilgisi bekleniyor. Kurbanlarını sergileyecekleri çadır yerleri için başvuru yapacak olan besicilerin dilekçe, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh belgesi, 1 adet vesikalık fotoğraf, veteriner sağlık raporu-aşı kaydı, küçükbaş hayvanlarda nakil belgesi, işletme tescil belgesi, büyükbaş hayvanlar için pasaport-hayvanların kulak küpe numaralarının listesi ile birlikte 26 Temmuz 2018 saat 16.00’ya kadar Yenimahalle Zabıta Merkez Karakol Amirliğine başvuru yapmaları gerekiyor.

ÇADIR YERLERİ 30 TEMMUZ'DA

Kurban Bayramı’nda her yıl yüzlerce hayvanın alım, satım ve kesim işleminin yapıldığı Yakacık Kurban Alanı için başvuru yapan besicilerin çadır yerlerinin belirlenmesi için yapılacak olan kura çekimi, 30 Temmuz tarihinde başvuru yapılan Merkez Karakol Amirliğinde yapılacak. Sonuçlar aynı tarihte Yenimahalle Belediyesi resmi internet sayfasında ve Merkez Karakol Amirliğinde liste halinde yayınlanacak.

18-07/11/kurban-bayrami-tatili-1531302840.jpg

ERZURUMLU ÜRETİCİLER KURBAN BAYRAMINA HAZIR

Büyükbaş hayvan üretiminde Türkiye’de ilk sırada yer alan Erzurum’da, üreticiler Kurban Bayramı için hazırlanıyor.

Büyükşehirlere hayvan sevkiyatına başlayan Erzurumlu üreticiler, Türkiye’nin kurban ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamayı amaçlıyor. Yaklaşık 650 bin büyükbaş, 710 bin küçükbaş hayvana sahip Erzurum, Kurban Bayramı için hazırlanıyor.

Kurbanlık hayvanları kaliteli yem, ot ve samanla beslediklerini ifade eden Erzurum Yakutiye Ziraat Odası Başkanı İslam Yıldırım "Kurban Bayramı’na çok az bir zaman kaldı. Biz de bu zaman zarfında yaylada ve meralarda olan hayvanlarımızı açık hava besi tesislerimize getirdik. Burada kurbanlık hazırlıklarımızın daha iyi beslenmesi için elimizden ne geliyorsa onu yapmaya çalışıyoruz. Yemin, otun ve samanın kaliteli olanını aldık hayvanlarımızı beslemeye çalışıyoruz. Bu arada yaylada olan hayvanlarımızı köye indirdik sürünün içerisinde kurbanlık olan hayvanların ayrımını yapıyoruz. Bildiğimiz üzere kurban olmayan hayvanların satışı olmaz bu dinimizce yasak. Bu hayvanları sürünün içerisinden ayırdık bu şeklide hazırlıklarımız devam ediyor" dedi.

"FİYATLARDA ARTIŞ YADA DÜŞÜŞ YOK"

Şu anda kurbanlıkların fiyatlarının geçtiğimiz yılla aynı olduğunu, yem fiyatlarının artışta olmasından kaynaklı ilerleyen günlerde kurbanlık fiyatlarında yükselme olabileceğini belirten Yıldırım, "Fiyatlar geçen yıla oranla hemen hemen aynı fazla bir artış ve düşüş söz konusu değil ama önümüzdeki günler de fiyatlarda artma veya azalma olur mu onu da şimdiden söylemek doğru olmaz. Geçtiğimiz yıllarda ülkemizde hayvan sayısında azalma görüldü buna paralel olarak sürekli hayvan fiyatları artışa geçti. Son bir iki yıl içerisinde sayı dengelenmeye başlandı. Yurt dışında yapılan ithalatlar üretimin artırılması için yapılan çalışmalar hibe teşvik desteklemelerle hayvan sayısındaki azalmanın önüne geçildi. Bu yıl içerisinde de yem fiyatlarında çok ciddi bir artış yaşandı buna bağlı olarak da fiyatlarda değişiklik olabilir şuanda pek bir değişiklik yok yem fiyatları yükselmeye devam ederse hayvan fiyatları artacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin kurban ihtiyacının büyük bir bölümünü karşılamayı amaçlayan Erzurum’da, büyükşehirlere hayvan sevkiyatı 10 gün içerisinde başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN