2019 MPİ bilet sorgulama ekranı

2019 MPİ bilet sorgulama ekranı

2019 Milli Piyango İdaresi bilet sorgulama ekranı ve biletinizi nasıl sorgulayacağınızın detayları haberimizde. Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye 70 milyon lira olarak açıklandı. Milli Piyango bileti tam bilet, yarım bilet ve çeyrek bilet olarak satılmaktadır. 2019 yılbaşı biletlerin satış işlemi, yılbaşı çekilişinin yapılacağı 31 Aralık pazartesi günü itibariyle sona erecek. Yılbaşı çekilişi yapıldıktan sonra haberimizdeki linke tıklayarak 2019 Milli Piyango İdaresi bilet sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

2019 Milli Piyango İdaresi bilet sorgulama ekranı ve yılbaşı çekilişine dair detaylar haberimizde. Milli Piyango da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor. Şansını yılbaşı çekilşiinde denemek isteyenler 2019 Milli Piyango Çekiliş Sonuçlarını heyecanla bekliyor.  Büyük ikramiye tam 70 milyon lira..

Milli piyongo bileti çeyrek bilet 17,5, yarım bilet 35, tüm bilet 70 tl olarak belirlenmiştir. Bu seneki Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi'nin büyük ikramiyesi ise 70 milyon lira olarak açıklandı. Tüm çekiliş sonuçları mevcut olan çekilişde dağıtılan toplam ikramiyeleri de içermektedir. Yılbaşı özel milli piyango çekilişinde veriler Milli Piyango İdaresi'nden alınacaktır.

MİLLİ PİYANGO ONLİNE BİLET SORGULAMA İÇİN TIKLA

2019 Milli Piyango Milli Piyango Yılbaşı Çekilişi'nde şanslı rakamlar hangileri olacak?  Her yıl Milli Piyango İdaresi (MPİ) tarafından gerçekleştirilen Yılbaşı Özel Çekilişinde dağıtılan büyük ikramiye  milynolarca kişinin hayallerini süslüyor.  Milli Piyango İdaresi bu yıl çekilişinde büyük ödül olarak 70 Milyon TL verecek. Sonuçlar hem internetten hem de telefonla öğrenenilebilecek.

MPİ tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere de yer verildi;

31 Aralık 2018'de yapılacak yılbaşı özel çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyenin yanı sıra

1 adet 7 milyon lira,

10 adet 1 milyon lira,

30 adet de 100 bin liralık ikramiye verilecek.

Yılbaşı çekilişinde en büyüğü 70 milyon lira, en küçüğü ise 70 lira olmak üzere toplam 2 milyon 950 bin 905 adet ikramiye dağıtılacak.

2019 MİLLİ PİYANGO İDARESİ PİYANGO BİLETİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN 

YENİ NESİL MİLLİ PİYANGO BİLETİ

Yılbaşı için standart bir bilet değil de kendi belirlediğiniz rakamlardan bir bilet oluşturmak istiyorsanız, en yakın sayısal bayisine gitmeniz yeterli. Artık sayısal bayilerinde istediğiniz rakamları tuşlayarak biletinizi oluşturabiliyorsunuz. 6 haneli bilette sadece son 5 rakamı talihliler belirleyebiliyor. Biletin başındaki yani 6'ncı rakamı ise makine belirliyor.

BİLET VEYA KUPON ARKALARININ İMZALANMASI BİR YARAR SAĞLAR MI?

Milli Piyango İdaresine ait tüm şans oyun biletlerinin arkasına ad ve soyadının yazarak imzalanması güvenlik açısından önerilir. Ayrıca ikramiye kazanan talihlilerden, ikramiyelerini almak için Milli Piyango İdaresi veya şubelerine başvurduklarında biletlerin kendilerine ait olduğunu ispatlamak için biletlerin arkasına ad ve soyad yazıp imzalamaları istenir. Sayısal oyunların kuponları ise oyun oynama aracıdır

18-12/27/2019-milli-piyango-idaresi-bileti.jpg

PİYANGO BİLETİNİZE İKRAMİYE ÇIKTIĞINDA İKRAMİYENİZİ NEREDEN ALACAKSINIZ?

Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.

Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

MİLLİ PİYANGO ÇEKİLİŞLERİNDE EN ÇOK ÇIKAN NUMARALAR

Milli Piyango yılbaşı çekilişinde en şanslı il İstanbul, en fazla çıkan numara ise 3 oldu.

Milli Piyango çekilişinde her numaranın şansı eşittir. Şansınız varsa 1234567 veya 0000000 ile de büyük ikramiye kazanabilirsiniz.

Milli Piyango İdaresi tarafından her yılbaşında düzenlenen "Özel çekiliş", son 10 yılda 40 kişiyi zengin etti. Çekilişlerde en şanslı il İstanbul, en fazla çıkan numara ise 3 oldu.

MİLLİ PİYANGO'DA EN ÇOK ÇIKAN NUMARALAR HANGİLERİ?

0 : 4

1 : 8

2 : 10

3 : 17

4 : 4

5 : 7

6 : 4

7 : 9

8 : 8

9 : 6

Rakamlar dengeli dağılsaydı, her rakam ortalama 7.7 defa çıkardı. En çok çıkan rakam 17 sefer ile 3 rakamı; en az çıkan rakamlar ise 0 (sıfır) ve 6 dır. Rakamların çıktığı çekiliş sayıları da birbirinden oldukça farklı görünüyor.

EN ŞANSLI İL İSTANBUL

10 yıldır yapılan çekilişlerde dörde bölünen büyük ikramiyeyi en çok kazanan il İstanbul oldu. 14 kez büyük ikramiyeye ortak olan İstanbul'u, 4'er kez ikramiye çıkan Ankara ve Adana ile 3 kez ikramiye çıkan İzmir takip etti.

18-12/27/milli-piyango-bileti.jpg

BİLETİNİZE İKRAMİYE ÇIKTIĞINDA İKRAMİYENİZİ NEREDEN ALACAKSINIZ

Milli Piyango biletinin son 3 ( üç ) rakamına kadar isabet eden ikramiye tutarlarını Milli Piyango gezici ve sabit bayileri ödemek zorundadır. Bu bayiler son dört veya beş rakamına göre isabetli biletlerin de ikramiyelerini ödeyebilirler. Bu tutarlar üzerindeki ikramiyeler bayi ödeme yetkisi dışındadır.
Başbayiler ile sanal ortam bayileri İdare ile imzaladıkları sözleşmede belirtilen tutara kadar olan ikramiyeleri öderler.

Yılbaşı çekilişi için bilet kupürlerine bakılmaksızın, 1.000.000.- ( Bir milyon TL. ) ve daha büyük ikramiyeler, yıl içerisinde yapılacak diğer çekilişlere ait büyük ikramiye Genel Müdürlükçe, bunların altında kalan diğer ikramiyeler Milli Piyango Şube Müdürlüklerince ödenir.

ZAMAN AŞIMINA UĞRAYIP ALINMAYAN İKRAMİYELERİN DURUMU NEDİR? 

Milli Piyango biletlerinde ikramiyeler bir yıllık zamanaşımı süresine tabi olup, çekiliş tarihinden itibaren bir yıl içinde ibraz edilmeyen biletlerin ikramiyeleri zamanaşımına uğrar ve bu biletlere ikramiye ödemesi yapılmaz. Zamanaşımına uğrayan ikramiyeler İdareye gelir kaydedilir. Zamanaşımı süresinin hafta sonu veya resmi tatile rastlaması halinde, izleyen ilk işgünü mesai bitimine kadar ikramiye ödenir.

Hemen-Kazan oyununda ikramiyelerin ödenebileceği son tarih biletlerde belirtilir. Bu süreden sonra ibraz edilen biletlere ikramiye ödenmez. İkramiyelerin ödenebileceği son tarih, biletlerin satışına başlandığı ayın son gününden itibaren bir yıldan az olamaz.

BİLET ORTAKLIĞI NE DEMEK? 

Buna ilişkin, Yargıtay 4.Hukuk Dairesinin 1989/11034E., 990/6200 K. ve 10.04.1990 tarihli kararlarında belirtildiği üzere "Bilet ortaklığı, Piyango bileti üzerindeki imzanın, ortaklığa delalet etmesini ifade eder."

Milli Piyango şans oyunlarının sonuçlarını ve ikramiyelerini telefonla nasıl öğrenebilirim?

(0 312) 285 90 66 (PBX) Numaralı sesli yanıt telefonundan öğrenebilirsiniz.

MİLLİ PİYANGO SÖZLÜĞÜ

Amorti:

Milli Piyango biletinin her çekilişte son rakamına göre biletlere verilmekte olan ikramiye. Değeri biletin değeri kadardır. Teselli: Milli Piyango biletinin çekilişinde en büyük ikramiyeyi kazanan bilet numarasının, her hanesindeki rakama göre bir farklılık gösteren ikramiyedir.

Düz Seri:

Birbirini sıralı olarak izleyen ve son rakamları 0'dan 9'a veya 0'dan 99'a kadar olan on ve yüz adetten oluşan Milli Piyango biletleridir.

Karışık Seri:

Birbirini sıralı olarak izlememekle birlikte son rakamları 0'dan 9'a veya 0'dan 99'a kadar olan on veya yüz adetten oluşan Milli Piyango biletleridir.

Çapraz Seri:

Milli Piyango biletlerin onluk veya yüzlük serilerin düzenlenmesi sırasında ilk ve son rakamlarının 0'dan 9'a kadar sıralanmış biçimidir.

Hamiline Ait Olma:

Milli Piyango oyunlarının tüm biletleri yasa gereği taşıyana (hamiline) aittir. Bileti ibraz eden her kişi, ikramiye almaya hak kazanır.

Bayi Ödeme Yetkisi:

Milli Piyango oyunları sabit ve gezici bayilerinin yasal olarak ödeyecekleri ikramiye tutarıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN