‘28 Şubat’ yerinde saydı

‘28 Şubat’ yerinde saydı

Mağdur ve yakınlarının ilgisizliği, mahkemenin özensiz tavrı.. ‘İçi boşaltılan’ 28 Şubat Davası’nın 82. duruşması görüldü ancak yine somut bir gelişme olmadı...

[Karar]
HÜSEYİN YORULMAZ
103 sanığın ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye iştirak’ suçlamasıyla yargılandığı 28 Şubat Davası’nın görülmesine devam edildi. Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller’in danışmanı, AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, tanık olarak dinlendi.

RP TASFİYE EDİLDİ

“Çiller de 28 Şubat’ın bir bakıma nedenlerinden birisidir” değerlendirmesinde bulunan Kocabıyık, şöyle dedi: “Tansu Hanım 1996’da Türkiye’yi Gümrük Birliği’ne sokmuştu. 28 Şubat’ı destekleyen iş dünyası bunu istemiyordu. ”

TSK’nın kullanıldığına vurgu yapan Kocabıyık, şöyle devam etti: “Silahlı kuvvetlerin önüne laiklik, irtica vesaire ile örülü bir projeksiyon koymuşlardı. Tabii, Silahlı Kuvvetler’in duyarlılıklarını biliyorlardı ve harekete geçirdiler. Silahlı Kuvvetler de birtakım işgüzar komutanlar nedeniyle bunu satın aldı ve yasa dışı kuruluş olan Batı Çalışma Grubu kuruldu.”

28 Şubat öncesinde Refah Partisi’nin Van, Ağrı, Diyarbakır, Muş gibi illerde belediye başkanları olduğunu ve siyasi Kürtçülüğün gelişemediğine dikkat çeken Kocabıyık, “28 Şubat RP’yi tasfiye etti, siyasi alan boşaldı, PKK o arazinin üstüne cuk diye oturdu” diye konuştu.

YOĞUN TEHDİT ALIYORDU

Mahkeme Başkanı Fevzi Şıngar’ın, “Bir Mercedes’in lastiğinin patlaması olayı söz konusu, bununla ilgili ne biliyorsunuz?” sorusu üzerine Kocabıyık, şöyle dedi: Rahmetli Erbakan, yurt dışındaydı. Tansu Hanım, Başbakanlığa giderken iki lastiği birden patlıyor. Bu olaydan bir süre önce Leydi Diana ölmüştü. O sırada bu da konuşuldu. Böyle bir psikoloji vardı, belki kendiliğinden patladı. İki tanesinin birden patlaması normal değil. Yoğun tehditler oluyordu, bizde kuşku uyandırmıştı.

E- MUHTIRA KANDOĞAN’A SORULDU

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 27 Nisan e-muhtırasına ilişkin soruşturma kapsamında, eski Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan’ın ifadesinin alınması için Bursa Nilüfer Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı. Kandoğan’a, e-muhtıra hakkında bilgisi olup olmadığı soruldu. Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 28 Şubat ve 27 Nisan’ın  sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

BÜYÜKANIT’TAN SAVUNMA

Soruşturma kapsamında 14 Aralık 2015’te, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın, ‘şüpheli’ sıfatıyla savunması alınmıştı. Büyükanıt, ‘Basın açıklamasını kendisinin kaleme aldığını’ belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN