Mesut Yılmaz:Bildiğim herhangi bir baskı söz konusu değil

Mesut Yılmaz:Bildiğim herhangi bir baskı söz konusu değil

28 Şubat’ın 84’üncü duruşmasında tanık olarak ifade veren eski başbakanlardan Yılmaz, REFAHYOL hükümetinin istifasına ilişkin “Hükümete karşı reaksiyonun olduğu malumdu ama baskı yoktu” dedi.

[Karar]
HÜSEYİN YORULMAZ

Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye iştirak suçundan 103 sanığın yargılandığı 28 Şubat  davasına 84’üncü duruşmayla devam edildi.

İfadesi alınan eski DYP  milletvekili Köksal Toptan, 28 şubat sürecinde parti içerisinde yönetimle anlaşmazlıklar olduğunu söyleyerek, “Genel Başkan hakkındaki yolsuzluk iddialarından kurtulmadan hükümetin kurulmasını doğru bulmuyorduk. Biz güvenoyu vermedik. Bizim üzerimizde telkin baskı, hiç olmamıştı” dedi.

‘BİLDİĞİM BİR BASKI YOK’

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde REFAHYOL hükümetinden sonra kurulan 55. hükümetin Başbakanı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, REFAHYOL hükümetinin istifasına ilişkin şunları söyledi: “Bildiğim herhangi bir baskı söz konusu değil. Ama genel bir rahatsızlık olduğu, hükümete ve uygulamalarına karşı genel bir reaksiyonun olduğu herkesin malumuydu. Onun dışında bilgiye sahip değilim”

İfadesinin ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yılmaz, ‘Davayı nasıl tanımlıyorsunuz’ sorusuna şöyle yanıt verdi: ‘’Dava bana göre çökmüş bir dava. Bu son kasetin sahte olduğu da ortaya çıktıktan sonra herhalde kısa zamanda sonuçlanacak ama Ergenekon davası gibi olacak. Yani olan mazlum insanlara olacak. Gerçi bu davada tutuklu yok ama... Bu davalara gelip gitmek dahi 84. duruşmada sanık sıfatıyla gelmek bile başlı başına bir zulümdür yani.’’

GENELKURMAY BAŞKANI’NA ‘BÇG’DEN RAHATSIZIZ’ DEDİM

Mesut Yılmaz ifadesinde şunları söyledi: Batı Çalışma Grubu’nun varlığı zaten bizim hükümetimiz kurulmadan önce de kamuoyunun bilgisi dahilindeydi. Hükümet kurulduktan sonra Genelkurmay Başkanı ile bu konuda görüştüm. Bu kurulun çalışmasından hükümet olarak rahatsız olduğumuzu, ülkenin güvenliğinden sorumlu olan silahlı kuvvetlerin asli görevi olmayan bir konuda bu kadar işin içine girmesinin yanlış olduğunu, bunun devlet içinde duplikasyona neden olduğunu anlattım. Bunun ortadan kaldırılması için lağvedilmesini istedim.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN