50 milyon yatırımla bin kişilik istihdam

50 milyon yatırımla bin kişilik istihdam

Bursa’ya 50 milyon dolarlık yatırımla 2017’nin ilk AVM’sini açan Özdilek, yıllık 7.5 milyon ziyaretçi bekliyor. Toplam 55 mağazanın tamamını kiralayan şirket, bin kişiye istihdamın kapısını açacak.

HAMİDE HANGÜL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği iş dünyasında karşılık bulmaya devam ediyor. Bursa’ya 2017’nin ilk AVM yatırımını gerçekleştiren Özdilek Holding, 400’ü kendi bünyelerinde, 600’ü Bursa Nilüfer’deki yeni AVM olmak üzere toplam bin kişiye istihdamın kapısını açacak. Özdilek BursaPark Nilüfer’in açılışında konuşan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 50 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle bu yılın ilk yatırımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Yeni AVM’nin 60 bin metrekare kapalı alanda olduğunu ve toplam 20 bin metrekare kiralanabilir alanın yer aldığını söyleyen Özdilek, dört katlı merkezde 55 mağaza bulunduğunu söyledi. Özdilek BursaPark Nilüfer’in, metro İstasyonuna 2 dakika, İDO Feribot İskelesi’ne 25 dakika, Budo Deniz Otobüsü’ne 28 dakika uzaklıkta bulunduğunu belirten Özdilek, burada servis hizmeti de bulunduğunu kaydetti. AVM’de, kiracıları ile birlikte toplam bin kişiye istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Özdilek toplamda 8 bin 500 kişiye istihdam sağlamış olacaklarını açıkladı. Özdilek AVM’lerini geçen yıl 51 milyon kişinin ziyaret ettiğine işaret eden Özdilek, bu sayıyı 2017 yılında 58 milyona çıkarmayı hedeflediklerini duyurdu.

Hüseyin Özdilek, sözlerini şöyle sürdürdü: “ÖzdilekPark Bursa Nilüfer, her düzeydeki müşteri kitlesine hitap edebilen; hipermarket, büyük mağazalar, çocuk ve gençlere yönelik eğlence birimleri bulunan ve halkın tüm ihtiyaçlarını tek bir çatı altında toplamayı amaçladığımız bir konsepte sahiptir. Yeni yatırımın, bölgenin ekonomik kalkınmasına da destek olmasından dolayı çok mutluyuz. Bu kapsamda yıl içinde yaklaşık 7,5 milyon ziyaretçiye ulaşmayı hedefliyoruz. 50 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle hayat bulan yeni yatırımızın öncelikle ülkemize sonrasında ise Bursa ve çevre illerdeki ziyaretçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

Açılışta gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özdilek, istihdam seferberliğine ilişkin sorulan bir soru üzerine şu yanıtı verdi; ”Sayın Cumhurbaşkanımızın söylemine katılıyorum. Bu sene 400’ü kendi bünyemizde 600’ü de kiracılarımız olmak üzere toplamda 1000 kişiye istihdam sağlanacak. Her türlü dalgalanmalara rağmen yolumuza devam edeceğiz”.

DOLAR BASKISINDA KURU SABİTLİYORUZ

AVM kiralarına ilişkin bir başka soruya ise Özdilek; Kur baskısı altında olan müşterilerine kolaylık sağladıklarını belirterek, şöyle devam etti; “Ciro-kira dengesine bakıyoruz. Şayet kur çok yükseldiyse ve kabul edilebilir bir seviyede değil ise o zaman kuru sabitliyoruz. Biz de 60 AVM’de kiracıyız. Kiracılarımıza elimizden geldiğince kolaylık göstermeye çalışıyoruz”. Geçen sene, tüm AVM, hipermarket ve departman mağazalar olmak üzere 51 milyon ziyaretçi ağırladıklarına dikkati çeken Özdilek, bu sene de 58 milyon ziyaretçi beklediklerini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN