Seferberlikle 232 bin 85 kişi iş sahibi oldu

Seferberlikle 232 bin 85 kişi iş sahibi oldu

İşsizliğin yüzde 12,1’e yükselmesi nedeniyle, özel sektör ve kamunun büyük destek verdiği istihdam seferberliğinin ilk ayında 232 bin 85 kişi işe yerleştirildi. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, “İstihdam seferberliği ile adım adım hedefe yürüyoruz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğine ilişkin ilk veriyi açıkladı. Şubat ayında istihdamın net 232,085 kişi arttığını açıklayan Müezzinoğlu, “İstihdam seferberliği ile adım adım hedefe yürüyoruz. Şubat ayında bu kapsamda büyük bir sıçrama yaşandı. Şubat ayında net 232,085 kişi istihdam edildi” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan istihdamda yavaşlamanın yarattığı olumsuz etkileri ortadan kaldırmak için 7 Şubat’ta istihdam seferberliğini başlatmıştı. Yapılan çağrıya birçok şirket ve çatı örgüt olumlu yanıt vermiş ve yeni istihdam sağlayacağını açıklamışlardı. İstihdam seferberliği kapsamında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 300 bin, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) 250 bin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 1,5 milyon ek istihdam sözü verdi.

Özel sektörden gelen bu açıklamaların ardından kamunun da üzerine düşeni yapacağını belirten Başbakan Binali Yıldırım, “İŞKUR vasıtasıyla kamu kuruluşlarında vatandaşlara iş temin ediliyor. Bunlar en az 9 ay süreye kesintisiz çalışıyor. Yeni uygulamada buna özel sektörü de dahil ettik, sayıyı 200 binden 500 bine çıkardık. Yani hem kamuda hem özel sektörde işsizler çalışacak, parasını işsizlik fonundan biz ödeyeceğiz” diye konuştu. Hükümetin verdiği destekle birlikte asgari ücretle bir işçi çalıştıran işverenin maliyeti 773 TL azalarak 1,404 TL’ye geriliyor. Paketin maliyeti 12,3 milyar TL olarak öngörülüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN