57 ülkedeki seçmen için kayıt ve itiraz süresi 12 Mayıs’ta sona eriyor

57 ülkedeki seçmen için kayıt ve itiraz süresi 12 Mayıs’ta sona eriyor

Cumhurbaşkanı ve 27’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için, 57 ülkedeki 120 temsilcilikte oy kullanacak 2 milyon 500 binin üzerindeki seçmenin kayıt ve itiraz süresi 12 Mayıs Cumartesi günü sona eriyor.

Avrupa'da birçok ülkede resmi tatil olmasına rağmen Türk vatandaşları yurt dışı seçmen kütüğünde isimlerinin olup olmadığını kontrol etmek, kayıt ya da itirazda bulunmak üzere konsolosluklara müracaatta bulundu.

Yurt dışı seçmen listesinde kaydı bulunan Türk vatandaşları, 7-19 Haziran döneminde istedikleri yurt dışı temsilciliğinde oylarını kullanabilecekleri gibi 7-24 Haziran süresince de gümrük kapılarında vatandaşlık görevlerini yapabilecekler.

SON GÜN 12 MAYIS

Yetkililer, 2 Mayıs itibari ile yurt dışında yaşayan ve seçmen niteliği taşıyan Türk vatandaşlarının Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) “www.ysk.gov.tr” adresindeki “Yurt Dışı Seçmen Sorgulama” sayfasından kayıtlı olup olmadıklarını kontrol edebileceklerine dikkati çekerek, çeşitli nedenlerle yurt dışı seçmen kütüğünde ismi bulunmayan ya da itiraz ve değişiklikte bulunmak isteyen vatandaşların 12 Mayıs'a kadar yurt dışı temsilciliklerinde kayıt yaptırılabileceğini belirtiyor.

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıt, değişiklik veya itirazlar için postayla müracaatta bulunulmasının mümkün olmadığı belirtilirken, söz konusu kayıt ve değişikliklerin yapılabilmesi için vatandaşların Adres Beyan Formu doldurarak şahsen temsilciliklere başvurması gerektiği ifade edildi.

YSK, yurt dışında bulunan seçmenlerin hangi saatler arasında oy kullanacağına ilişkin açıklamayı ilerleyen günlerde duyuracak.

VİYANA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN