81 milyonun yüreğinde uyuyacaklar

81 milyonun yüreğinde uyuyacaklar

Türkiye, PKK’lı alçakların bombalı pusuyla şehit ettiği Nurcan Karakaya ile 11 aylık oğlu Mustafa’yı tek yürek olup son yolculuğuna uğurladı. Geride büyük acısını vatan aşkıyla bastırmaya çalışan astsubay babanın sözleri kaldı: Biz evlat katili değiliz. Kanını yerde bırakmayacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönerken PKK’lılarca önceden tuzaklandığı belirtilen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya’nın Sivas’taki cenazesine katıldı. Cumhurbaşkanı, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, ‘idam cezası’ için yakında önemli adımlar atılacağını söyledi. Erdoğan, “İdam konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz. Meclis’ten geçerse bunun benim onaylamama gibi bir durumum olamaz.

18-08/02/screenshot_2.jpg

Bununla ilgili adımlar atacağız” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yapığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Her şeyden önce şu anda huzurlarında bulunduğmnuz şehidemiz Nurcan kardeşimize öbür taraftan yavrumuza bu iki şehidimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Makamlarını ifade etmemize gerek yok makamları belli. Sevgililer sevgilisi peygamberimize komşular. Bu bölücü terör örgütünün ne kadar alçak ne kadar müptezel olduğunu işte bu çocuk katilleri, hanım kardeşlerimizin katili olarak bir kez daha görmüş bulunuyoruz. Tabii bunların inine girdik girmeye devam ediyoruz, devam eceğiz. Peşlerini bırakmak yok. Mücadelemiz son terörist kalıncaya dek devam edecek. Birileri bu bölücü terör örgütünün yanında olarak bunlara yol açıyorsa da biz bunların peşini bırakmayacağız. İdam konusunda hassasiyetimi biliyorsunuz. Meclis’ten geçerse bunun benim onaylamama gibi bir durumum olamaz. Bununla ilgili atacağımız adımlar da yakındır. Bu milletin huzurunu bölmeye kimsenin hakkı yok. Bizi parlaçalamaya kimsenin hakkı yok. Her ne kadar birileri bunlara yol açıyorsa da ne demek istediğimi anlıyorsunuz, biz bunların peşini bırakmayacağız.” Yüksekova’daki vahşet Ankara’da da Erdoğan’ın gündemindeydi. AK Parti’den 23. dönem Niğde milletvekilliği yapan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren İsmail Göksel için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katılan Erdoğan burada yaptığı açıklamada da şunları söyledi:  “Bizim için katlanılması zor bir netice oldu. Gerek Nurcan kızımız gerek yavrusu, bu terörün tanımını çok açık ve net yapıyor aslında. Terör örgütünün yanında olan, onlarla beraber olan, gerek içeride gerek dışarıda gerek siyasi gerek gayri siyasi tüm bu odaklara herhalde bundan daha güzel bir tanım olmaz. Onlarla birlikte onları parlamentoya gönderme gayreti içerisinde olanlara da en güzel cevaptır.”

SİYONİSTLERİN TEHDİTLERİNE PRİM VERMEYİZ

FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiasıyla ev hapsinde tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson konusunda yaşanan gerginliğe ilişkin değerlendirmesi de sorulan Erdoğan, bu konuda, MGK bildirisinde her şeyi söylediklerini anımsatarak, şöyle konuştu: “Bize tehdit ifadeleriyle yaklaşma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz bugüne kadar ABD ile NATO’da en güzel dayanışmayı ortaya koyduk. Kore’de onlarla beraber olduk, onlarla birlikte birçok mücadeleyi verdik ve hala NATO’da en üst düzeyde dayanışmayı ortaya koyan bir Türkiye’ye böyle bir tehdit dili kullanmak, asla yakışmaz. Bu tür tehdit dili kullanmaya da biz, kusura bakmasınlar, pek prim vermeyiz. Bizlerin karakterini zaten onların çok iyi bilmesi gerekiyor.” “Türkiye’deki dini azınlıkların malum dün yaptıkları açıklama çok çok manidar” diyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye’nin dini azınlıklara yönelik en ufak bir sorunu yoktur. Ama kalkıp da Amerika’da özellikle evangelist, siyonist anlayışın bu dayanışmasını ve bu tür bir tehditkar dil kullanmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz inandığımız yolda, inandığımız gibi özgürlüklerimizden, bağımsızlığımızdan, yargı bağımsızlığından en ufak bir taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.”      

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN