AB: Türkiye acilen çözüm sürecine dönmeli

AB: Türkiye acilen çözüm sürecine dönmeli

Güneydoğu'da durumun gittikçe kötüye gittiğini ve çatışmaların gittikçe arttığını kaydeden Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'deki bütün taraflara çağrıda bulunarak acilen ateşkes ilan edilmesini ve çözüm sürecinin yeniden başlatılmasını istedi.

Son dönemde Güneydoğu'da tırmanan şiddet olaylarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Avrupa Birliği Komisyonu, "Türkiye yetkilileri, PKK ve sınırdaki diğer terörist gruplar nedeniyle pek çok zahmet ve zorlukla karşı karşıyadır ancak bunlarla mücadele makul ölçüler içinde olmalı ve bölge halkı bu durumdan kötü etkilenmemelidir" açıklamasında bulundu.

"Kazanımların elden gitmesine izin verilmemeli"

AB Komisyonu tarafından yapılan açıklamanın devamında şunlar kaydedildi: "Savaş ve çatışma süreci gitgide ağırlaşıyor. Çözüm süreci, geçen iki yıllık süre zarfında iyi bir aşamaya gelmiş ve bazı ilerlemeler kaydedilmişti. Bu kazanımların elden gitmesine izin verilmemelidir. Savaş günlük pek çok insanın yaşamına mal oluyor ve gittikçe tek çözüm yolu haline geliyor. AB, olumlu sonuçlar alma adına yapılacak girişimlere yardım etmeye hazırdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN