AB: Türkiye, demokrasiye bağlılığını gösterdi

AB: Türkiye, demokrasiye bağlılığını gösterdi

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Federica Mogherini, seçimlere yüksek katılımın Türkiye'nin demokrasiye bağlılığını gösterdiğini söyledi.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi, Türkiye’nin 1 Kasım genel seçim sonuçlarını değerlendirdikleri ortak açıklamalarında, seçimlere katılımın yüksek oranlara işaret ettiğini vurgularken, belli konularda Türkiye ile işbirliği içinde ilerleme arzusunda olduklarını ifade etti.

AB Dışişleri ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi ve Başkan Yardımcısı Federica Mogherini ile Avrupa Komisyonu komşuluk politikası ve genişlemeden sorumlu üyesi Johannes Hahn ortak bir yazılı açıklama ile yüzde 85’e ulaşan katılım oranının, “Türkiye halkının demokratik süreçlere olan kuvvetli bağlılığını yeniden gösterdiğini” açıkladı.

BRÜKSEL/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN