‘Abbas sayemizde hayatta’

‘Abbas sayemizde hayatta’

Tel Aviv’den Filistin liderine tehdit... İsrail Savunma Bakanı Lieberman, Mahmud Abbas’ın Tel Aviv’le güvenlik işbirliğini sonlandırma çıkışına karşı Fetih liderlerine yapılan suikastleri hatırlattı, “Abbas işbirliğimiz sayesinde hayatta” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Washington arabuluculuğundaki barış görüşmelerinden çekilme ve Tel Aviv’le güvenlik konusundaki koordinasyonu sonlandırma çıkışlarını yapmıştı. İsrail’in Abbas’a yanıtı tehdit şeklinde oldu. Savunma Bakanı Avigdor Lieberman, söz konusu işbirliğinin iki tarafın da faydasına olduğunu söyledi, “Abbas’ın bu işten çıkarı bizden daha az değil, hatta daha fazla. Gazze’de neler olduğunu, Hamas kontrolü ele geçirdiğinde kaçmayı başaramayan bütün Fetih aktivistlerini nasıl öldürdüğünü gördük. Abbas bu işbirliği sayesinde hala hayatta” ifadelerini kullandı. Sözlerine, Filistin yönetiminin açıklamalarını tehdit olarak algılamadıklarını söyleyerek devam eden Lieberman, “Mahmud Abbas siyasi anlaşma için dramatik bir hamle yapmak istiyorsa, neden 2007’de Annapolis’i imzalamadı?” diye konuştu. 2007 yılında Annapolis Ortadoğu Barış Konferansı düzenlenmişti.

Trump’ın Kudüs kararından sonra Gazze’den İsrail’e atılan roketlere de değinen İsrailli bakan, “Bu İsrail’in caydırıcılığının azalmasından ya da Hamas’ın güçlenmesinden kaynaklanmıyor. Fetih’le Hamas’ın uzlaşmasının ardından doğan iç çekişmelerin bir sonucu” diye konuştu. Lieberman, Katar’ın desteğinin sona ermesi ve Mısır’ın aldığı önlemlerin ardından Hamas’ın köşeye sıkıştığını öne sürdü.

İSRAİLLİ ESKİ BAKAN: YERLEŞİMLER DURDURULMALI

İsrail’de daha önce Adalet ve Dışişleri bakanlıkları görevlerinde bulunan, bu süreçte Filistin yönetimiyle barış müzakereleri yürüten Tizpi Livni, Tel Aviv yönetiminin, filistin topraklarındaki işgal yerleşimlerin inşasını derhal durdurması ve barış sürecinin başlatılması çağrısında buldunu. France 24 televizyonuna mülakat veren Livni, Trump’ın Kudüs kararının ardından iki devletli çözüm için de adımların atılması gerektiğini ifade etti.

CÜNEYDİ’YE SOĞUK SU İŞKENCESİ

Kudüs direnişinin sembol ismi 16 yaşındaki Fevzi Cüneydi, İsrail askerleri tarafından kendisine uygulanan işkenceyi  anlattı. Cüneydi, askerlerin kendisini bir odaya kapattığını, ayağına soğuk su dökerek üzerine botlarıyla çıkıp çiğnediklerini, işkenceden duyduğu acı sebebiyle kendinden geçecek bir duruma geldiğini söyledi. Cüneydi, 7 Aralık’ta onlarca İsrail askeri tarafından dövülüp gözleri bağlanarak gözaltına alınmıştı.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN