ABD Başkanı Trump kızı Ivanka'nın Çin'de üretim yapmasına ses çıkarmıyor

ABD Başkanı Trump kızı Ivanka'nın Çin'de üretim yapmasına ses çıkarmıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka'nın markasının bir perakende şirketi tarafından satıştan kaldırılması ve devamında yaşanan gelişmeler günün en çok konuşulan konusu olurken, ilginç bir detay dikkatli gözlerden kaçmadı. Tüm seçim kampanyası boyunca Amerikan firmalarının Çin'de üretim yapmasını eleştiren Trump, kızına bu konuda göz yumuyor.

Reuters’ın Ivanka Trump markalı ürünlerin satıldığı Nordstrom firmasının Toronto şubesinde çektiği bir fotoğrafa yansıyan “Çin’de üretilmiştir” ayrıntısı dikkat çekti.

Bu durum akıllara Trump’ın seçim kampanyasını getirdi. Zira; Trump kampanya süresince, Çin’de yapılan ürünlerin ithalatını durduracağını ve yerli firmaların ABD sınırları içinde üretim yapmalarını isteyeceğini tekrar tekrar söyledi.

17-02/09/ivanka2.jpg

TWEET ATTI, KIZINI SAVUNDU

Nordstrom firması, satışlardaki yetersizlik üzerine Ivanka Trump'ın markasını satmaktan vazgeçen 5'inci şirket oldu.
Trump, kızı Ivanka’nın moda markasını satıştan kaldıran perakende firmasına yönelik sosyal medya açıklamaları nedeniyle bir kez daha eleştiri oklarına hedef oldu.

17-02/09/ivanka3.jpg

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ivanka'ya perakendeci Nordstrom tarafından çok haksızlık yapıldı” yazdı.

Pennsylvania Senatörü Bob Casey sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada, Trump'ın paylaşımını “etik dışı ve uygunsuz” olarak nitelendirdi.

BAŞKAN ÖLÇÜYÜ AŞTI

Eski Başkan Barack Obama döneminde Beyaz Saray'ın etik sorumlusu olarak görev yapan Norm Eisen ise, yeni Başkan'ın ölçüyü aştığını belirterek, Nordstrom firmasına California Haksız Rekabet Yasası'na dayanarak Trump'ı mahkemeye verme tavsiyesinde bulundu.

Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer ise Nordstrom'un kararının politik olduğunu ifade ederek, ABD Başkanı Trump'ın attığı tweet ile “yalnızca kızını hedef alan saldırıya” yanıt verdiğini söyledi.

17-02/09/ivanka4.jpg

BİR BENZERİ 1950’DE YAŞANDI

BBC’nin Washington muhabiri Anthony Zurcher, benzer bir olayın 1950 yılında da yaşandığını yazdı. Dönemin başkanı Harry Truman, kızı Margaret’ın şarkıcılık performansını eleştiren Washington Post gazetesinin müzik eleştirmeni Paul Hume’a öfkeli bir mektup yazmıştı. Bu olaydan 66 yıl sonra yine bir ABD Başkanı, kızını koruyan bir pozisyona geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN