ABD Başkanı Trump: Obama telefonlarımı dinledi

ABD Başkanı Trump: Obama telefonlarımı dinledi

Adalet Bakanı Sessions'ın Rus Büyükelçi ile görüştüğünün gün yüzüne çıkmasıyla bunalan ABD Başkanı, 'kötü veya hasta adam' olarak tanımladığı Barack Obama'nın seçim kampanyası sırasında kendisini dinlediğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabında dün akşam Demokrat Partililerin Rus liderlerle fotoğrafını paylaştıktan sonra bugüne önceki Başkan Barack Obama'yı suçlayarak başladı.

'Kötü veya hasta adam' olarak tanıldaığı Obama'nın seçim kampanyası sırasında telefonlarını dinlettiğini belirten Başkan Trump, dinlenen yerler arasında Trump Towers'ın da olduğunu söyledi. Başkan, "Korkunç! Obama’nın seçimlerde zafer ilan etmeden hemen önce Trump Tower’da telefonlarımı dinlettiğini öğrendim" diye yazdı.

Obama'nın hiçbir şey bulamadığını vurgulayan ABD lideri, "Bu McCarthyism" dedi. Trump, telefonlarının dinlenmesini ünlü Watergate skandalına benzetti.

17-03/04/trump-1488632628.jpg

Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'ın Barack Obama ile Beyaz Saray'da 22 kez buluştuğunu ifade eden Donald Trump, Adalet Bakanı Jeff Sessions'ın bir kez daha arkasında durdu.

FOTOĞRAFLI MESAJ

Trump, dün akşam da Demokrat Partili siyasetçilerin Rusya lideri Vladimir Putin ve Başbakan Dimitry Medvedev'le çekilmiş fotoğraflarını Twitter hesabından paylaşmıştı.

Fotoğraflardan birinde, Senato'daki azınlık lideri Chuck Schumer ile Putin'in ellerinde kahve ve donut ile görülüyor. Trump, fotoğrafın altına, "Senatör Schumer'in Rusya ve Putin'le  bağlantıları hakkında hemen bir soruşturma başlatmalıyız. Tamamen ikiyüzlülük" yazdı.

Söz konusu paylaşıma yine Twitter hesabından yanıt veren Schumer ise, bu fotoğrafın kamuya ve basına açık bir ortamda 2003 yılında New York'ta çekildiğini açıkladı.

Trump'ın bir sonraki hedefi, Demokratların Temsilciler Meclisi'ndeki azınlık lideri Nancy Pelosi oldu. Pelosi'nin Rusya Başbakanı Medvedev ile 2010 yılında bir yemekte çekilmiş fotoğrafını paylaşan Trump, Pelosi için de ayrıca bir soruşturma açılması gerektiğini savundu.

İLK FİRE FLYNN

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Kislyak'la buluşmasını gizlediği için Şubat ayı ortasında istifa etmek zorunda kalmıştı. Trump daha göreve gelmeden Rus büyükelçiye Washington'ın yaptırımları kaldırma planından söz eden Flynn, buluşmayı uzun süre inkar etti ancak baskılara dayanamayıp koltuğunu bıraktı.

Flynn'ın Moskova'da 2015 yılında katıldığı bir davette Rusya lideri Vladimir Putin'le aynı masayı paylaştığı görüntüler, ses getirmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN