ABD, Esad rejimi kontrolündeki havaalanlarını vurdu | Son dakika hsberleri

ABD, Esad rejimi kontrolündeki havaalanlarını vurdu | Son dakika hsberleri

ABD, 70 sivilin ölümüne yol açan kimyasal saldırıdan sorumlu tuttuğu Beşar Esad'a karşılık vermek için, Esad'ın denetiminde bulunan havaalanlarını Tomahawk füzeleri ile vurmaya başladı

ABD, 70 sivilin ölümüne yol açan kimyasal saldırıdan sorumlu tuttuğu Beşar Esad'a karşılık vermek için, Esad'ın denetiminde bulunan havaalanlarını Tomahawk füzeleri ile vurmaya başladı.

EMRİ BEN VERDİM

Saldırı emrini ABD Başkanı Donald Trump verdiği bildirilirken ABD'nin Suriye'ye 60 füze atışı gerçekleştirdiği öğrenildi.

Esad rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump, kimyasal saldırının düzenlendiği Shariat Havaalanı'na füze saldırısı düzenlenmesi emrini kendisinin verdiğini açıkladı. Trump, 'uygar ulusların' Suriye'deki kıyımı sona erdirmek için ABD'ye katılmaları çağrısında bulundu.

ABD FÜZELERİNİN FIRLATILMA ANI

YAKIT DEPOLARI HEDEF ALINDI

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri ise, Shariat Havaalanında pistlerin, uçakların ve yakıt depolarının hedef alındığını açıkladı

Pentagon’da gazetecilere açıklama yapan askeri bir yetkili “Suriye rejimine ait bir hava üssüne ait 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattık.” dedi.Füze saldırısının Akdeniz'de konuşlandırılan bir ABD askeri gemisinden yapıldığı kaydedildi. Pentagon'da toplantı sürerken USS Ross ve USS Porter ABD füze destroyerleri Suriye açıklarına yaklaştı.

Reuters füzelerin Humus yakınlarında Al-Shayrat hava üsssünü hedef aldığını duyurdu.

SALDIRI EMRİ VERDİM

Al-Shayrat üssü DEAŞ ile mücadele çerçevesinde Rusya'nın Palmira'ya yönelik operasyonları sırasında kullanılmıştı. Rus helikopterleri askeri üssü yoğun olarak kullanmıştı.

Trump yaptığı kısa açıklamada, 'Bu gece, Suriye'de kimyasal saldırı gerçekleştiren uçakların kalktığı hava alanına saldırı emri verdim' dedi.

RUSYA UYARDI

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Vladimir Safronkov, ABD'nin Suriye'ye askeri müdahalesinin "olumsuz sonuçları" olacağı konusunda uyardı.

Safronkov, BM Güvenlik Konseyi'nde İdlib kentinde düzenlen kimyasal saldırının görüşüldüğü kapalı oturumun ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Vladimir Safronkov, askeri müdahalenin "olumsuz sonuçlarından bu şüpheli ve trajik girişimi başlatanların sorumlu olacağı" uyarısında bulundu. Olumsuz sonuçların ne olacağının sorulması üzerine Safronkov, "Irak'a Libya'ya bakın." cevabını verdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN